Centre for Applied Research on Business and Economics

House of Skills best practice bij WorldSkills Conference 2018

24 sep 2018 15:08 | Urban Management

House of Skills is geselecteerd als één van de best practices voor de WorldSkills Conference 2018: 'Uniting for Youth: Building networks for innovative skills solutions' dat op 15 en 16 oktober 2018 in het Krasnapolsky Hotel in Amsterdam plaatsvindt.

Tijdens de WorldSkills Conference delen vertegenwoordigers van 78 aangesloten landen hun best practices en zoeken zij gezamenlijk praktijkgerichte oplossingen voor de mismatch tussen de vraag van werkgevers en het aanbod van werkzoekenden.

Het fieldlab House of Skills waarin bedrijfsleven, brancheorganisaties, werknemers- en werkgeversorganisaties, kennisinstellingen, onderwijs en bestuurders uit de regio samenwerken, is een uniek samenwerkingsverband met als gezamenlijk doel antwoord te vinden op de vraag hoe de mismatch tussen de vraag van werkgevers en het aanbod van lager- en middelbaar opgeleiden in de Metropoolregio Amsterdam opgelost kan worden. Onderzoeksprogramma Urban Management is een van de trekkers van House of Skills en ontwikkelt de business case.

Een greep uit de thema’s die op 15 en 16 oktober aan bod zullen komen, zijn ‘Triple Helix’, (mondiale) toekomst mbo, skills en bedrijfsleven en (inter)nationale samenwerking. Nationale partners en de top van de wetenschappelijke wereld uit Nederland leveren interactieve bijdragen, verdiepingssessies en workshops. Belangrijke bijdragen zullen worden geleverd door o.a. minister van OCW, Ingrid van Engelshoven, hoogleraar onderwijspsychologie Paul Kirschner en TED-spreker en filosoof Ruud Veltenaar.