Hogeschool van Amsterdam

Centre for Applied Research on Business and Economics

BNR Radio interview met Willem van Winden over 'SMART CITIES'

Over slimme steden

30 jun 2016 15:32 | Urban Management

De stad van de toekomst is een slimme stad. Maar hoe maken we steden slimmer?Dat bespreekt Herbert Blankesteijn van BNR met Hans Nouwens van Smart Data City, een consortium van bedrijven die interesse hebben in smart cities en Willem van Winden, stadseconoom verbonden aan de Hogeschool van Amsterdam.

Luister hier naar het radio-interview (uitzending gemist) van BNR

Op 29 juni bij BNR digitaal

 

Smart cities

Wanneer gaan inwoners van steden nou écht merken dat hun stad slim wordt? Of is dat al aan de gang… en zien we het niet? Daarover gaan we praten met twee gasten: Hans Nouwens van Smart Data City, een consortium van bedrijven die interesse hebben in smart cities en Willem van Winden, stadseconoom verbonden aan de Hogeschool van Amsterdam, hij doet onder andere onderzoek naar slimme steden.

Lone Rooftop

Onderdeel van slimme steden zijn natuurlijk slimme gebouwen. Maar hoe maak je beton slim? Het Amsterdamse bedrijf Lone Rooftop doet een poging. Met hun techniek is altijd zichtbaar hoe veel mensen in je gebouw zijn en waar precies. Informatie die op vele manieren te gebruiken is. Co-founder en CEO Marcel Lamers is te gast.