Hogeschool van Amsterdam

Centre for Applied Research on Business and Economics

Ondernemen doe je niet alleen

‚ÄčIn de rede gaat Ingrid Wakkee in op de veranderende aard van het ondernemerschap vanuit een social-embeddedness-perspectief. Ze gaat in op de toenemende populariteit van het zelfstandig ondernemerschap en bespreekt ook hoe de organisatie van het ondernemerschap verandert: ondernemingen blijven kleiner, worden meer experimenteel van karakter, werken meer samen maar overleven ook korter.

Deze ontwikkelingen vertaalt zij vervolgens naar drie onderzoekslijnen, te weten: collaborative entrepreneurship, entrepreneurial failure & recovery en entrepreneurship education & support.

Tot slot beschrijft zij hoe ze via het lectoraat en het Programma Ondernemerschap een bijdrage wil leveren aan de hogeschool en haar stakeholders.

Op dinsdag 5 september 2017 hield dr. Ingrid Wakkee, lector ondernemerschap aan de Hogeschool van Amsterdam, haar lectorale rede in Amsterdam. Ingrid Wakkee is lector ondernemerschap en co√∂rdinator van het HvA-brede Programma Ondernemerschap waarin praktijkgericht ondernemerschapsonderzoek en ondersteuning van ondernemerschap door HvA-medewerkers en studenten centraal staan.

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 5 september 2017