Hogeschool van Amsterdam

Centre for Applied Research on Business and Economics

De Stichtse Hof: Gezond en met plezier tot aan het pensioen

Boek

In het kader van het Midlife Resourcing (MLR)-project werd in de zorgsector onderzoek gedaan bij de Vivium zorggroep. De leidraad van het onderzoek is geweest:“Welke mogelijkheden zien de werknemers bij Vivium om gezond en met plezier te werken tot aan de pensioengerechtigde leeftijd?” Na een korte introductie wordt ingegaan op het gevoel van urgentie voor MLR zoals dat werd waargenomen binnen de organisatie. Hierna zullen de werving van de deelnemers en een verantwoording van de werkwijze worden behandeld. Na een beschrijving van het project,de resultaten en de valkuilen zullen de leerpunten worden besproken.

Het Midlife Resourcing Project is afgerond met de publicatie van het projectverslag. Het volledige verslag is verkrijgbaar de Stichting Vrije Levensloop Academie.
Referentie Zinsmeister J. & Speleers, B.(2008). De Stichtse Hof: Gezond en met plezier tot aan het pensioen. In: Andreoli, P. Gennip, T. van & Pannevis, M. (red.) (2008). Midlife Resourcing. Behoud van 45+ talent. (pp. 61 – 72). Rotterdam: Vrije levensloop academie.
Gepubliceerd door  CAREM 2 november 2008