Hogeschool van Amsterdam

BOOT

BOOT en VoorUit

Leef en Leer 19 maart 2014

Leef en leer! is een laagdrempelig educatief aanbod voor alle Amsterdammers die beter willen leren lezen, schrijven, rekenen of werken met computer en internet. Deze week stond de uitzending in het teken van financiën en geld in Amsterdam West en kwamen ze langs bij het spreekuur van BOOT in de Openbare Bibliotheek Amsterdam.

Leef en Leer! De Surinaamse Carla woont al meer dan 30 jaar in de Baarsjes. Ze is afgekeurd, ontvangt een uitkering en heeft regelmatig financiële vragen waar ze niet uitkomt. Sinds een tijdje kan ze terecht bij het spreekuur van Boot, hier wordt ze geholpen door studenten.

Bos en Lommer is één van de armste wijken van Amsterdam. Daarom worden er door verschillende instanties cursussen gegeven om de inwoners te helpen. Eén daarvan is 'Beheers je Beurs'. Medewerkster Aisha Gilhuys legt uit wat je kunt doen als je veel schulden hebt.

Taalambassadeurs Wil en Riek zijn natuurlijk ook in Amsterdam-West te vinden. Zij gaan op bezoek bij het VoorUit Project. Daar geven studenten muziekles aan jonge kinderen.

Gepubliceerd door  BOOT 20 januari 2015