BOOT

Showcase BOOT Zuidoost: Financiële gezondheid

Evenement

BOOT Zuidoost organiseert 14 januari een Showcase ter afsluiting van het eerste semester van dit studiejaar. Hoe stimuleer je financiële gezondheid in Bijlmer-Oost (Amsterdam Zuidoost)? Ontwerp mee tijdens de Design Thinking workshop! En laat je inspireren door studenten van BOOT Zuidoost die hun ervaringen en resultaten presenteren.

BOOT is de leeromgeving van de Hogeschool van Amsterdam waarbinnen studenten, docenten en onderzoekers hun talenten kunnen ontwikkelen en werken aan grootstedelijke uitdagingen in de wijk. Vanuit BOOT-locaties die midden in de wijk staan, creëren en bieden studenten onder begeleiding van professionals diverse activiteiten en diensten aan bewoners, ondernemers en organisaties in Amsterdamse wijken. Zo levert BOOT een structurele bijdrage aan de sociaaleconomische doelstellingen in de metropoolregio Amsterdam.

Tijdens de showcase presenteren we de ervaringen en resultaten die we het afgelopen jaar hebben opgedaan in de wijk rondom het thema financiële gezondheid. We presenteren een aantal projecten en vragen studenten hun bevindingen te delen. Daarnaast bieden we ruimte om met elkaar te praten over de financiële gezondheid van bewoners in Bijlmer Oost door middel van de design thinking methode, verzorgt door Katja Pasman (onderwijsinnovator bij de Hogeschool van Amsterdam).

14:45 – Inloop

15:00 – Workshop Design Thinking

16:30 – Bazaar (kennismarkt)

17:30 – Einde

Betrokken studenten/opleidingen

• Social Work, Sociaal Juridische Dienstverlening, HBO-Rechten en minor Financieel Advies en Ondersteuning (Spreekuur)
  • Voeding en Diëtetiek, project Voedingsinterventies
  • Stagiairs Pedagogiek, Toegepaste Psychologie en Social Work (De Keukentafel)
  • Stagiairs en afstudeerders Bedrijfseconomie (de Amsterdamse Zaak)
  • Ergotherapie
  • Minor Global Health

Locactie : New Metropolis Zuidoost, Pakhuis de Zwijger

Tijd: 14:45 - 17:30 uur.

Nieuwsgierig? Meld je dan snel aan via onderstaand formulier. De bijeenkomst is bedoelt voor bewoners, partners in de wijk, HvA-collega’s en andere geïnteresseerde.

Gepubliceerd door  BOOT 12 december 2019