HvA Bibliotheek

GET OUT

Filmscreening + nagesprek

Evenement

Toe aan een beetje ontspanning? Bij FLOOR hebben we de ultieme studiebreak voor jou. Dit keer kijken we de film Get Out. Na afloop van de film gaan we in gesprek met rapper Juny Martina, over hoe racisme wordt gepresenteerd in deze film maar ook hoe dit onderwerp in zijn eigen kunst naar voren komt. Daarnaast geeft hij een performance.

  • 📆 Woensdag 6 maart 2024

  • ⏱️ 16.30 – 18.45

  • 📍Wibautstraat 3B - Amsterdam

  • 💰 Gratis toegang

  • ♿️ Rolstoelvriendelijk

  • 🤝‍ FLOOR X Mimagine

Over de film

'Get Out' is een spannende thriller die draait om Chris, een zwarte man die zijn witte vriendin, Rose, bezoekt in het huis van haar ouders. Wat begint als een normaal weekend, verandert al snel in een angstaanjagende ervaring wanneer Chris ontdekt dat er duistere geheimen schuilen achter de façade van de gastvrije familie.

De film behandelt belangrijke thema's en verkent op indringende wijze hoe vooroordelen en discriminatie nog steeds aanwezig zijn in de moderne samenleving. 'Get Out' is een must-see voor iedereen die op zoek is naar een film die niet alleen vermaakt, maar ook aan het denken zet. Dus pak wat popcorn en bereid je voor op een achtbaan van emoties en spanning.

Juny Martina

Juny Martina

Juny Martina

Als solo-artiest is Juny Martina's kunstenaarschap een fusie van lyrische, sociale kritiek, verhalen vertellen en cinematografische symboliek. Zijn belangrijkste publiek bestaat uit mensen die Papiamentu spreken en in Nederland wonen, mensen die de schoonheid van kunst en mode waarderen en mensen die een uitgesproken mening hebben over onze maatschappij. Met een passie voor Papiamento-talige rap die verder gaat dan louter entertainment, heeft Juny als missie om het om te vormen tot een waar kunstvorm, een die internationale erkenning zal krijgen en andere kunstenaars zal inspireren om los te breken van sociale grenzen en verwachtingen.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Viewing party

Toe aan een beetje ontspanning? Bij FLOOR hebben we de ultieme studiebreak voor jou. Een paar keer per jaar pikken we een topfilm uit die je meeneemt op een emotionele, spannende of eye-opening reis. Plof neer op de bank of een zitzak en pak een bak popcorn. Na afloop sluiten we de film af met een korte discussie samen met een speciale gastspreker.

Gepubliceerd door  FLOOR 19 februari 2024

Datum

Startdatum 06 mrt

Tijd

16:30 - 18:45 uur

Locatie

FLOOR

Wibautstraat 3b

1091 GH Amsterdam

020 595 4955