HvA Bibliotheek

HvA-Poëziefestival 2023

Het jaarlijkse event waar woordkunst centraal staat!

Evenement

Tijdens het jaarlijkse HvA-Poëziefestival komt woordkunst in de breedste zin voorbij. Naast een prachtige line-up met onder andere Joost Oomen en Babs Gons, vindt de uitreiking plaats van de HvA-Poëziewedstrijd, waarvoor zowel studenten als medewerkers hun woordkunst kunnen insturen.

Programma

  • 16:45 – 17:00 Inloop
  • 17:00 – 18:30 Programma
  • 18:30 – 19:30 Borrel

HvA-Poëziewedstrijd

Bij het jaarlijkse HvA-Poëziefestival hoort ook de terugkerende poëziewedstrijd. Studeer of werk jij aan de HvA en schrijf je of draag je wel eens voor? Stuur dan je gedicht, gezang, slam, sonnet, rap of rijm uiterlijk vrijdag 10 maart in via floor@hva.nl.

Lees hier alles over de HvA-Poeziewedstrijd.

LINE-UP

Benzokarim

Benzokarim (1996) is een Spoken word artiest en dichter. Karim ontroert al nog voordat hij heeft gesproken. Zijn aanwezigheid spreekt. Zijn voordrachten zijn muzikaal, ritmisch, dynamisch en doorleefd van emoties zoals alleen hij deze kan verwoorden. Hij heeft een thuis gevonden in zowel het gesproken als het geschreven woord. Taal is voor hem een activistische en poëtische daad. In 2022 was hij onderdeel van het Letterenfonds ’Slow Writing Lab', en won hij de El Hizjra literatuurprijs (Poëzie). Verder is hij coach bij Poetry Circle en redacteur bij Mensen Zeggen Dingen. Naast het optreden op verschillende podia zoals Lowlands, Crossing Border Festival, Read My World en Opera Forward Festival, debuteerde hij op 18 november met zijn dichtbundel ‘El Ghorba’. Een bundel waar gesprekken met zijn vader en het herdenken van zijn moeder centraal staan.

Babs Gons

Babs Gons is spoken word-artiest, schrijver en host. Ze staat met haar werk op festivals, in literaire programma’s, musea, debatcentra en bibliotheken, draagt voor op radio en televisie en reisde met haar werk af naar verschillende landen. In 2021 verscheen haar dichtbundel Doe Het Toch Maar, die werd genomineerd door de Herman de Coninckprijs en de Poeziëdebuutprijs en in 2021 was ze de boekenweekdichter. Afgelopen jaar won ze De Johnny, oeuvreprijs voor podiumpoëzie. Gons schrijft ook verhalen en artikelen en is columnist voor meerdere media.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Sophia Blyden

Sophia Blyden is schrijver, dichter, presentator en neerlandicus. Ze schrijft graag over en organiseert evenementen rondom thema's als machtsverhoudingen, (Caribische) sprookjes en feminisme en zoekt daarin graag de grens tussen gemak en ongemak op. Ook werkt ze als programma ontwikkelaar voor de VPRO en zit ze in de Raad van Advies van het Nederlands Letterenfonds. Momenteel schrijft ze aan haar debuutroman bij Uitgeverij Querido.

Vruchtjes eten van Joost Oomen & Kruidkoek

In een tijd waar het aanpraten van angst en woede het enige gereedschap van politici lijkt, is het zaak om het aanpraten van het tegenovergestelde, vrolijkheid en gelukzaligheid, zeer gedegen te onderzoeken. Precies dat doen schrijver, dichter en performer Joost Oomen en de garagejazzband Kruidkoek met de muzikale en literaire voorstelling Vruchtjes Eten. Zonder verhaallijn, zonder moraal, maar met kleuren en vruchten in een hecht en gelijkwaardig huwelijk van muziek en poëzie.

Verwacht Frank Zappa, maar dan zonder het cynisme, verwacht Simon Vinkenoog, maar dan met elektrische gitaar en bessensap, verwacht de radicale liefde van de Turkse politicoloog Ates Ilyas Bassoy, maar dan met een roulette-wiel voor limoenen. Publiek neemt plaats in een gelukkig decor, mag meeslaan op percussie, krijgt fruit toegeworpen en wordt op deze manier deelgenoot van een speels onderzoek.

Aalt Prins

Aalt Prins is docent aan de Hogeschool van Amsterdam waar hij studenten opleidt die leraar Nederlands willen worden. Ook schreef hij mee aan een boek over de didactiek van jeugdliteratuur. Samen met FLOOR organiseert en modereert Aalt al jaren het HvA-Poëziefestival en sinds twee jaar begeleidt hij de HvA-Boekenclub. Voor je het weet geeft hij je een boekentip; je kunt hem gerust omschrijven als een leesbemoeial.

Gepubliceerd door  FLOOR 21 februari 2023

Datum

Startdatum 21 mrt

Tijd

17:00 - 18:30 uur

Locatie

FLOOR

Wibautstraat 3b

1091 GH Amsterdam

020 595 4955