HvA Bibliotheek

Arbeids- en organisatiepsychologie

Toegepaste Psychologie Collegetour #6

Evenement

Uit onderzoek blijkt dat de gemiddelde Nederlander ongeveer 69.000 uur van zijn leven aan het werk is. Dit vraagt veel tijd en energie en kan een negatief effect hebben op de mentale gezondheid. Psychologie is tegenwoordig dus niet meer los te koppelen van de werkomgeving. Om het werkveld gezonder en duurzamer te maken is er een rol weggelegd voor Toegepaste Psychologie.

Hoe zorg je ervoor dat werknemers energie van hun werk krijgen en behouden? Welke verantwoordelijkheid hebben werkgevers naar hun werknemers toe? Waar kunnen werknemers aankloppen als het al te laat is? En wat helpt hen weer om (mentaal) gezond te worden?

• 14:00 – 14:15 inloop
  • 14:15 – 15:30 programma

TP-collegetour

Toegepaste Psychologie organiseert samen met FLOOR een collegetour-reeks van acht afleveringen. Tijdens deze programma's nodigen we alumni van de studie Toegepaste Psychologie (TP) uit die werkzaam zijn in het diverse TP-werkveld. Onder leiding van de hosts interviewen studenten deze alumni over hun expertise en werkervaringen.

Over Emilie Laarhoven

Emilie studeerde in 2015 af als toegepast psycholoog en was sindsdien werkzaam in het werkveld als ambulant begeleider en vervolgens als inzetbaarheid adviseur. Momenteel werkt ze bij de Arbodienst als adviseur Arbeid & Gezondheid. Ze beschrijft zichzelf als betrouwbaar, betrokken en met een hoog verantwoordelijkheidsgevoel. Verder is ze enthousiast, mensgericht en houdt zij ervan om mensen te helpen.

Over Shireen Ammar en Saïd Awad

Shireen Ammar is tweedejaars student van de opleiding Toegepaste Psychologie. Shireen loopt stage bij het alumni-team van de opleiding Toegepaste Psychologie en is co-moderator van de TP-collegetours. Saïd Awad is docent, stagecoördinator en lid van de opleidingscommissie bij de opleiding Toegepaste Psychologie. Saïd en Shireen interviewen Emilie tijdens dit programma.

Gepubliceerd door  FLOOR 25 april 2022

Startdatum 23 mei