HvA Bibliotheek

Studiefocus

Tentamens liggen op de loer en jij kunt je maar moeilijk concentreren. Instagram, YouTube, vloggers, bloggers en WhatsApp: het leidt alleen maar af.

Studiefocus

Houd je hoofd bij het studeren. Je studeert samen met anderen in stilte en maakt gebruik van de Pomodoro techniek. Dat betekent 45 minuten studeren en 15 minuten pauze. Wij zorgen voor iemand die de tijd bijhoudt en zodat dat jij écht studeert.

Hoe werkt het?

  • Studiefocus is ingedeeld in twee blokken per dag.
  • Je studeert in stilte, dat betekent niet praten, niet eten en geen telefoons
  • Een blok duurt 3 uur en bestaat uit 3 x 45 minuten studeren met daartussen 15 minuten pauze.
  • Deelname aan Studiefocus kan zowel online via de Online Study Space van de Bibliotheek als fysiek, in lokaal 02A02 in het Wibauthuis

Waar?

Studiefocus vindt plaats zowel in de Online Study Space van de Bibliotheek als fysiek, in lokaal 02A02 van het Wibauthuis. De workshop Gefocust van Start is een online workshop en vindt plaats in de Online Study Space.

Wanneer?

Elke dinsdag, woensdag en donderdag van 14 t/m 23 juni

  • Blok 1 Studiefocus: 11.00 tot 14.00 uur
  • Blok 2 Studiefocus: 14.30 tot 17.30 uur

Let op: Studiefocus is geen studiebegeleiding. Heb je vragen over de inhoud van je tentamens? Stel die dan aan je docent.

Online workshop: Gefocust van start

Tijdens het ochtendritueel Gefocust van start stel je haalbare doelen op voor jouw dag, samen met andere studenten. Zo ga je gemotiveerd een productieve dag tegemoet en klap je jouw laptop aan het einde van de dag met een voldaan gevoel dicht. De workshop is online en vindt plaats in de Online Study Space van de Bibliotheek. Aanmelden kan via de aanmeldtool onderaan deze pagina.

Wanneer?

Elke dinsdag, woensdag en donderdag van 14 t/m 23 juni

  • Gefocust van start 10:00 - 10:30 uur (30 min)
Gepubliceerd door  HvA Bibliotheek 10 juni 2022