Hogeschool van Amsterdam

HvA Bibliotheek

Online studieomgeving

Onlinebrary

Ervaar de online studieomgeving, waar je samen met andere studenten kunt werken en gebruik maken van professionele begeleiding tijdens je studiesessies.

student met laptop in de onlinebrary

Waar je ook bent, je kunt altijd online studeren in de online studieomgeving van de HvA. De Onlinebrary biedt de voordelen van de fysieke studieplekken in een online omgeving, zoals het makkelijker geconcentreerd blijven studeren in het bijzijn van medestudenten.

Begeleiding

De online studieomgeving is 24/7 open. Je kunt je eigen studiesessie beginnen en daarvoor medestudenten uitnodigen, of kijken wie er op dat moment online aan het studeren zijn.

Op dinsdag, woensdag en donderdag van 09.00 – 18.00 uur zijn er studiesessies die begeleid worden door student-medewerkers van de Bibliotheek. In deze sessies wordt een vast programma van studieblokken en pauzes aangehouden.

Online studeren én koffie drinken

De Onlinebrary heeft verschillende kanalen zoals: Study Focus waarin je begeleide studiesessies van 50 minuten met 10 minuten pauze afwisselt, Study Tips waar je studietips kunt delen, en een Kantine-kanaal waar je even kunt kletsen en samen virtueel koffie kunt drinken.

Wat moet ik doen?

Om in de online studieomgeving te kunnen, moet je MS Teams op jouw computer of telefoon hebben gedownload. Let op: om dit te kunnen doen, moet je eerst Office 365 Pro Plus hebben geïnstalleerd .

Eenmaal op MS Teams, log je in met jouw HvA-emailadres en, als het goed is, zie je Onlinebrary in het menu.

Vragen? Contact de Bibliotheek!

Gepubliceerd door  HvA Bibliotheek 8 oktober 2021