HvA Bibliotheek

HvA Online Study Space

In de online studieomgeving van de Bibliotheek studeer je 24/7 productiever samen met medestudenten.

Mis je iemand om mee te studeren of wil je studeren vanuit huis, de Bibliotheek of je favoriete koffiestek? In de Online Study Space kun je studeren waar en wanneer je wilt. De Online Study Space is een leer- en ontmoetingsplek die bestaat uit verschillende kanalen en zo aansluit bij jouw studiebehoefte.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Online Study Space van de Bibliotheek is dé plek om online te studeren, samen te werken, inspiratie op te doen, informatie te delen en nieuwe mensen te ontmoeten. Samen studeren geeft structuur en motiveert. In de Online Study Space kan dat altijd en overal, waar en wanneer je ook inlogt. En alle studenten zijn welkom. De hosts -zelf ook student- maken studenten wegwijs in de online omgeving en leiden de studiesessies in goede banen. Online Study Space is een online variant van studieplekken in de bibliotheek, en meer dan dat. De mogelijkheden binnen Online Study Space worden steeds breder, onder meer door het aanbod van workshops, spreekuren van docenten en initiatieven van studenten.

Studeren is sociaal

Waar je ook bent, wat je ook moet doen, je kunt altijd samen online studeren in de Online Study Space op MS Teams. Online Study Space geeft je structuur en helpt je geconcentreerd te blijven studeren door de aanwezigheid van een host en medestudenten. En het brengt variatie in je dag door studenten vanuit de hele HvA te ontmoeten. Dit zorgt voor inspiratie, nieuwe perspectieven en sociale interactie.

Begeleiding

De Online Study Space is 24/7 open en toegankelijk voor alle HvA studenten. Het bestaat uit verschillende kanalen zoals: Study Focus waarin je begeleid door een host van de Bibliotheek, studiesessies van 50 minuten met 10 minuten pauze afwisselt; Scriptie voor scriptie- en langstudeerders; en een Kantine waar je even kunt kletsen en samen virtueel koffie kunt drinken. Ook kun je je eigen studiesessie beginnen en daarvoor medestudenten uitnodigen in het diamond kanaal.

Afstuderen of langstuderen

Door de Online Study Space behoud je het contact met de HvA. Ook als je nog maar weinig contacturen hebt. In het Scriptiekanaal kun je samen met medestudenten werken aan je scriptie of onderzoek. Op maandag en vrijdag is er een host die je hierin kan begeleiden. Heb je meer hulp nodig? Laat het ons weten en we brengen je graag in contact met een Informatiespecialist van de Bibliotheek.

Activiteiten

We houden je in de Online Study Space op de hoogte van alle studie-, scriptie- en schrijf-ondersteunende workshops die de HvA gratis aanbiedt. Hierin werken we samen met Student Info.

Klaar om te studeren?

De Online Study Space bevindt zich op MS Teams en werkt het beste via de app (dus niet in de browser). Eenmaal op MS Teams, log je in met jouw HvA-emailadres en voeg het Team toe met de code: y2f9wub

VRAGEN?

Vraag het de Bibliotheek.

Gepubliceerd door  HvA Bibliotheek 22 juni 2022