HvA Bibliotheek

Lenen uit de HvA Bibliotheek

Je kunt boeken reserveren, ophalen en inzien. Staat het boek niet in jouw Bibliotheek? Boeken die op een afgelegen plek staan, brengen we naar jouw locatie.

Meenemen

Je kunt de boeken die je via de catalogus hebt gevonden, meestal zelf uit de kast pakken en aan de balie of via de automaat lenen. Ook kun je de meeste boeken aanvragen en laten bezorgen op een van deze locaties:

  • Fraijlemaborg
  • Dr. Meurerlaan
  • Kohnstammhuis
  • Leeuwenburg
  • Nicolaes Tulphuis

De boeken die in het Boekendepot van de UvA staan, kun je eveneens aanvragen en een van de genoemde locaties laten bezorgen.

Afhalen

Aangevraagd materiaal ligt in principe binnen ongeveer een etmaal voor je klaar. Bij aanvragen na 15 uur op vrijdag en in het weekend vindt levering plaats op maandag vóór 15 uur. In geval van feestdagen wordt de aanvraag geleverd op de eerstvolgende dag waarop de desbetreffende bibliotheek open is. Je ontvangt een e-mail zodra de aangevraagde publicaties voor je klaar liggen. Je kunt ze tot zeven dagen daarna ophalen.

Reserveren

Als een boek is uitgeleend, kun je het reserveren. Je kunt via de knop My account in CatalogusPlus je leenoverzicht oproepen en kijken of een gereserveerde publicatie al voor jou beschikbaar is.

Inzien

Naslagwerken en tijdschriften worden in de regel niet uitgeleend en kunnen alleen in de bibliotheek zelf worden ingezien. In de Leeuwenburg kun je tijdschriften wel lenen.

Van sommige (boekenlijst)boeken bestaat ook een inkijkexemplaar, voorzien van een oranje sticker met de letters WNU = Wordt Niet Uitgeleend. Deze mogen alleen in de bibliotheek geraadpleegd worden.

Aantal uitleningen

Studenten, medewerkers en externen van de HvA kunnen maximaal twintig publicaties tegelijkertijd te leen hebben.

AdamNetleners, UvA-studenten, studenten in bezit van een geldige UvA-lenerspas en UvA-medewerkers kunnen maximaal vijftig publicaties tegelijkertijd lenen (UvA- en HvA-collectie samen).

Inleveren

Materiaal dat je leent bij een HvA- of UvA-bibliotheeklocatie kun je bij iedere HvA- of UvA-bibliotheeklocatie inleveren. In het Wibauthuis kun je bij de balie op de tweede verdieping alleen inleveren op zaterdag tussen 11 en 15 uur.

Op de locaties Wibauthuis en Kohnstammhuis is er ook de mogelijkheid om je materialen in te leveren via een dropbox. Tijdens openingstijden van deze twee locaties kun je alle HvA-boeken via de dropboxen retourneren, dus ook buiten de bibliotheekopenstellingsuren. Een collegekaart is voor deze manier van inleveren niet nodig.

Gepubliceerd door  HvA Bibliotheek 22 oktober 2020