HvA Bibliotheek

De Bibliotheek Leeuwenburg verhuist deze zomer

De collectie vind je voortaan in het Kohnstammhuis

22 jun 2022 10:00 | HvA Bibliotheek

Deze zomer is het eindelijk zover: het Jakoba Mulderhuis op de Amstelcampus gaat open en dat betekent dat de Bibliotheek van de faculteit Techniek verhuist. Hoewel de situatie iets anders wordt dan je gewend bent, kun je vanuit het Jakoba Mulderhuis gewoon bij de Bibliotheek terecht voor de collectie. De fysieke collectie verhuist naar het Konhstammhuis, dat via een brug vanuit het Jakoba Mulderhuis te bereiken is. De online collectie blijft altijd beschikbaar vanuit je luie stoel, vanachter je bureau of in de les.

Studieplekken

In het Jakoba Mulderhuis (JMH) op de Amstelcampus kunnen studenten vanaf augustus 2022 terecht bij de studieplekken van de Bibliotheek. Er zijn verschillende studiezalen en mixed zones die zich uitstekend lenen voor het werken in projectvorm, informeel lesgeven of gewoon gezellig een kopje koffie drinken. Op verschillende etages in het JMH (de begane grond en 7e verdieping) vind je ook etalages van de Bibliotheek met recente tijdschriften en nieuwe aanwinsten in de collectie.

Je weg vinden naar de KSH Bibliotheek

De fysieke collectie voor vakgebieden zoals engineering, aviation, logistiek, etc. vind je vanaf de zomer in de Bibliotheek van het Kohnstammhuis (KSH), op de eerste etage. Het KSH is te bereiken vanuit het Jakoba Mulderhuis via de loopbrug op de vijfde etage, vanuit de lift loop je dan zo de bieb op de eerste etage binnen. Je kunt ook buitenom lopen over het Kohnstammhof, met de trappen in de centrale hal sta je in een handomdraai in de Bibliotheek.

Vragen over de collectie?

Ben je op zoek naar een boek of publicatie over een bepaald onderwerp? De informatiespecialisten van de Bibliotheek zijn regelmatig te vinden in het Kohnstammhuis (KSH 00.A.15). Je kunt natuurlijk ook contact opnemen via de mail of per telefoon. Anne Marie, Daniela en Eef helpen je graag met het vinden van informatie voor je scriptie of project, het maken van een literatuurlijst of vragen over de collectie.

Boeken inleveren voor 1 juli

Heb je boeken uit de collectie van de Leeuwenburg geleend en heb je deze niet meer nodig? In verband met de verhuizing vragen we boeken, indien mogelijk, voor 1 juli in te leveren. Vanaf 4 juli kun je bij de Leeuwenburg geen boeken meer lenen of terugbrengen. Vanwege de verhuizing is het in de weken daarna ook niet mogelijk via een andere locatie boeken uit de collectie van de faculteit Techniek aan te vragen. Na 18 juli zijn ook de andere HvA-bibliotheeklocaties voor het halen en brengen van boeken dicht, op uitzondering van het Wibauthuis waar nog wel boeken kunnen worden ingeleverd. De uitleentermijn van je boeken wordt gedurende deze weken automatisch verlengd. Vanaf 15 augustus zijn de boeken van de faculteit Techniek weer te leen vanuit het Kohnstammhuis.

Tot snel op de Amstelcampus!