HvA Bibliotheek

Studiefocus zowel online als op locatie

Gefocust voorbereiden op je tentamens

17 mrt 2022 10:55 | HvA Bibliotheek

De tentamens komen eraan. Wil je je hierop goed voorbereiden en wil je je niet laten afleiden tijdens het studeren? De HvA Bibliotheek organiseert ook nu weer Studiefocus, waarin je samen met anderen in stilte kunt studeren. Studiefocus vindt plaats in de week van 29 maart en 4 april en kun je dit keer zowel online in de Online Study Space als op locatie volgen, in de stilteruimte op de eerste verdieping van het Kohnstammhuis.

Studeren waar jij wilt

Studiefocus kun je dit keer zowel online als op locatie volgen. Studeren op een locatie naar keuze met anderen in de Online Study Space of in de stilteruimte op de eerste verdieping van het Kohnstammhuis.

Hoe werkt Studiefocus

Studiefocus is ingedeeld in twee blokken per dag. Je studeert samen met anderen in stilte, dat betekent niet praten, niet eten en geen telefoons. Je maakt gebruik van de Pomodoro techniek. Dat betekent 50min. studeren en 10min. pauze. Wij zorgen voor iemand die de tijd bijhoudt en zorgt dat jij écht studeert. Er zijn twee blokken per dag. Een blok duurt 3 uur en bestaat uit 3 x 50 minuten studeren met daartussen 10 minuten pauze.

Gefocust van start

Om van Studiefocus nog meer een succes te maken, bieden we je aan om de workshop Gefocust van start te volgen. Tijdens het ochtendritueel van deze online workshop stel je haalbare doelen op voor jouw dag, samen met andere studenten. Zo ga je gemotiveerd een productieve dag tegemoet en klap je jouw laptop aan het einde van de dag met een voldaan gevoel dicht.