HvA Bibliotheek

Verrijk je wereld, volg een workshop bij de Bibliotheek!

31 jan 2022 10:18 | HvA Bibliotheek

Het hele jaar door kun je als docent of docent-onderzoeker workshops volgen bij de Bibliotheek. Workshops om je informatievaardigheden te verbeteren, denk aan deskresearch en het zoeken en vinden van marktgegevens en -statistieken. Maar ook over het gebruik van open data en open leermiddelen. Tijdens de HvA Kennisparade zetten we de thema’s open data en online samenwerken in de spotlight. Ben jij erbij?

Open data en open leermiddelen

Online vind je veel leermiddelen en data. Een deel hiervan wordt open aangeboden en is dus vrij toegankelijk. Maar waar vind je ze? En onder welke voorwaarden mag je ze gebruiken? Gebruik van open leermiddelen en data bespaart je tijd, en je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden. Bovendien kan het inzien van deze open leermiddelen en data inspirerend werken. Tijdens de HvA Kennisparade geeft de Bibliotheek een interactieve online workshop waarin docenten en docent-onderzoekers bruikbare, nieuwe bronnen leren kennen. Je gaat actief op zoek naar zowel open leermiddelen als open data die je vervolgens kunt gebruiken in lesmateriaal en onderzoek.

Online samenwerkingsomgeving voor onderzoekers

Onderzoekers opgelet! Wil je gemakkelijk en veilig samenwerken aan data-analyse? Dan is Virtual Research Environment (VRE) dé oplossing. Dit is een online samenwerkingsomgeving waarin je samen met andere onderzoekers, bedrijven en studenten data kunt beheren, verwerken en analyseren. Tijdens de HvA Kennisparade verzorgt ICT Services een online workshop in samenwerking met de Bibliotheek. Neem deel en vraag meteen een eigen samenwerkingsomgeving aan.

Complete agenda van de Bibliotheek

Benieuwd naar alle workshops en activiteiten die gepland staan bij de Bibliotheek?