HvA Bibliotheek

Volg gratis online workshops

3 nov 2021 13:38 | HvA Bibliotheek

Het gehele jaar door zijn er binnen de HvA workshops te volgen, ook bij de Bibliotheek. Je kunt je gemakkelijk aanmelden en online deelnemen. Kosten? Die zijn er niet.

Hoe vind ik gemakkelijk en snel goede bronnen voor mijn studie? Is dit nieuwsbericht echt of fake? De Bibliotheek zet workshops op waarin je antwoord krijgt op dit soort vragen. Deelname is gratis en de workshops worden online gegeven. Meld je vooraf aan, dan ontvang je tijdig de link naar de online omgeving. Bekijk de agenda van de Bibliotheek voor de eerstvolgende workshops.

e-Learning

Liever een cursus volgen in eigen tijd? Dat kan ook! De Bibliotheek biedt de Cursus Zoeklicht (Engelse variant: Searchlight). Je leert hoe je op een slimme en snelle manier informatie kunt vinden voor je studie en/of onderzoek. Deze cursus is opgenomen in Brightspace en bestaat uit verschillende modules: beginner, gevorderde, APA-stijl, Leidraad-stijl. Lees meer over Cursus Zoeklicht.

Daarnaast zijn er nog de verschillende kennisclips waarin je in 3 minuten tips krijgt over bijvoorbeeld zoeken in de Bibliotheek, het bedenken van goede zoektermen, en op een correcte manier naar bronnen verwijzen. Bekijk de kennisclips over Slim Zoeken op de website van de Bibliotheek.

Vragen?