HvA Bibliotheek

Library Summer School voor docenten

Online workshops op 30 augustus en 31 augustus

19 aug 2021 06:57 | HvA Bibliotheek

Op maandag 30 augustus en dinsdag 31 augustus organiseert de Bibliotheek de eerste editie van de Library Summer School. Gedurende deze twee dagen kunnen HvA-docenten hun informatievaardigheden en digitale vaardigheden verder ontwikkelen.

Een nieuw studiejaar betekent een nieuwe reeks workshops gegeven door de informatiespecialisten van de Bibliotheek. De agenda wordt afgetrapt met de Library Summer School, die in deze eerste editie specifiek is gericht op HvA-docenten. De Summer School duurt twee dagen en biedt docenten de mogelijkheid hun kennis en vaardigheden uit te breiden en meer te weten te komen over open onderwijs. Ook leren docenten hoe zij hun studenten hierin kunnen helpen. Thema’s van de workshops zijn onder andere: zoeken en vinden van informatie, gebruik van databases, omgaan met data, open onderwijs, digital skills en tools voor lesmaterialen.

Gratis deelname workshops

Deelname is geheel gratis en docenten kunnen zelf bepalen of zij één of meerdere workshops willen volgen en welke. De workshops zijn in het Nederlands. De Library Summer School bestaat uit de volgende workshops:

Dag 1

  1. Deskresearch
  2. Zoeken naar marktgegevens
  3. Zoeken naar juridische informatie
  4. Nut en noodzaak van open delen van onderwijsmateriaal
  5. Open Educational Resources (OER) delen binnen de HvA via de Brightspace Learning Objects Repository (LOR)

Dag 2

  1. Open leermiddelen en data. Waar vind je ze?
  2. De mogelijkheden van open tekstboeken
  3. Kennismaking met OpenRefine (data opschonen)
  4. Data detox voor docenten

Vragen?

Neem contact op met:

Benieuwd welke workshops de Bibliotheek nog meer geeft gedurende het studiejaar? Bekijk dan de agenda op de website van de Bibliotheek.