HvA Bibliotheek

Nieuw: In CatalogusPlus directe link naar pdf van artikelen

19 apr 2021 14:37 | HvA Bibliotheek

Lijkt het jou ook handig om bij een gevonden artikel in de HvA Catalogus in een oogopslag de link naar de bijhorende pdf te krijgen? Met de tool LibKey wordt dat voor een groot aantal artikelen mogelijk. De UvA- en de HvA Bibliotheek hebben tot juli 2021 een proefabonnement om deze tool uit te proberen.

In CatalogusPlus van de HvA Bibliotheek vind je bij tijdschriftartikelen altijd een link naar de databank waarin je het gewenste artikel vervolgens kunt raadplegen. Gedurende de proeflicentie op LibKey tref je bij een groot aantal artikelen nu ook een directe link naar de pdf-versie van het artikel en een link naar de inhoudsopgave van het betreffende tijdschriftnummer.

Overzicht van een zoekopdracht in Catalogus Plus

Voorbeeld van een zoekpdracht met LibKey (Afbeelding: CatalogusPlus).

Scopus

Ook in de database Scopus tref je naast de HvALinker een HvA LibKey full text link aan.

Andere zoekopties

Het is ook mogelijk om de pdf van een artikel zelf te zoeken door de DOI of PMID van het artikel in te voeren in het LibKey zoekvenster voor de HvA Bibliotheek of deze te plakken in de volgende URL https://libkey.io/{doi/pmid}.

Door de LibKey browserextensie te installeren in je favoriete browser krijg je ook op webpagina’s van wetenschappelijke uitgevers en diensten als Wikipedia, PubMed of ResearchGate links te zien naar de volledige digitale versie van artikelen in open access of uit tijdschriften waarop de HvA Bibliotheek is geabonneerd.

Om gebruik te kunnen maken van LibKey hoef je niet via VPN te zijn ingelogd zijn op het netwerk van de HvA.

Wat vind je ervan?
Laat het de HvA Bibliotheek weten!