HvA Bibliotheek

Beëindiging RefWorks per juli 2022

Migreer tijdig je referenties

2 mrt 2021 00:00 | HvA Bibliotheek

Per juli 2022 stopt de toegang tot RefWorks voor HvA-medewerkers en -studenten. Voor gebruikers van RefWorks is het noodzakelijk dit tijdig te weten, zodat zij actie kunnen ondernemen.

In 2010 heeft de HvA Bibliotheek een institutionele licentie afgesloten voor het citatiemanagementprogramma RefWorks. Het programma is geëvalueerd om te achterhalen of het programma nog voldoet aan de wensen en behoeften van HvA-medewerkers en -studenten. Dit blijkt echter niet het geval, en ook is het gebruik van RefWorks zeer laag. Dit heeft de Bibliotheek doen besluiten de institutionele licentie voor RefWorks per juli 2022 te beëindigen.

Wat betekent de beëindiging van RefWorks voor jou?

Voor de meeste HvA’ers zal het beëindigen van RefWorks geen grote consequenties hebben. Denk wel aan het volgende:

  • Per juli 2022 heb je géén toegang meer tot RefWorks.
  • Tot juli 2022 kun je nog gewoon gebruik blijven maken van RefWorks.
  • Referenties die je in RefWorks hebt staan, komen per juli 2022 te vervallen.
  • Je referenties en folderstructuur in RefWorks kun je overzetten naar een (gratis) citatieprogramma, zoals Mendeley of Zotero. Dit zijn tegenwoordig zeer geschikte alternatieven. Begin hier wel tijdig mee.
  • Wees je ervan bewust dat niet alle elementen te migreren zijn (attachments, tags, notes).
  • Let op! Documenten waarin je al met RefWorks hebt gewerkt, zijn niet compatibel met andere citatieprogramma’s. Ga naar de bibliotheekwebsite om de opties te bekijken.

Meer informatie

Op de website van de Bibliotheek vind je informatie over de beëindiging van RefWorks. Hier staan onder andere handleidingen die je helpen bij het overzetten van je referenties in RefWorks naar Mendeley of Zotero.

Mocht je er zelf niet uitkomen en wil je ondersteuning of advies? Neem gerust contact op. Op de webpagina vind je een overzicht van contactpersonen per faculteit. Hij of zij staat voor je klaar om een eventuele migratie van referenties zo gemakkelijk mogelijk voor je te laten verlopen.