HvA Bibliotheek

Cursus Zoeklicht nu direct beschikbaar in Brightspace

9 nov 2020 16:53 | HvA Bibliotheek

HvA-docenten die de cursussen Zoeklicht willen aanbieden aan studenten, hoeven enkel nog te verwijzen naar Brightspace, de digitale leeromgeving van de HvA. De cursus waarin studenten slim leren zoeken is onlangs ondergebracht in Brightspace voor een betere aansluiting met het onderwijs.

Tot voor kort moesten docenten en studenten naar een extern platform, cursussen.bibliotheek.hva.nl , om bij de online cursus Zoeklicht te komen. Met de integratie van de cursus in Brightspace is dit niet langer nodig en kunnen studenten zich gemakkelijk zelf inschrijven voor de cursus. Het aanbod van de cursus Zoeklicht op het externe platform vervalt per 1 februari 2021.

Lesmateriaal tijdig updaten

De Bibliotheek raadt docenten aan hun lesmateriaal vóór 1 februari 2021 te updaten. Om dode links in lesmateriaal te voorkomen, zullen docenten verwijzingen naar de cursus Zoeklicht op cursussen.bibliotheek.hva.nl moeten verwijderen. Zij kunnen studenten vanaf nu verwijzen naar de cursus Zoeklicht in Brightspace , waar zij zich – na inloggen met hun HvA-ID – kunnen inschrijven voor de gewenste cursusmodules van Zoeklicht. Vanaf dat moment staat Zoeklicht in de persoonlijke Brightspace-omgeving van de student.

Zoeklicht

De cursus Zoeklicht is een product van de HvA Bibliotheek. In de online cursusmodules leren studenten stapsgewijs hoe zij op een slimme en snelle manier informatie kunnen vinden voor hun opdrachten en scriptie. De cursus bestaat uit verschillende niveaus, van beginner tot gevorderd, en wordt veelvuldig ingezet door HvA-docenten als aanvulling op hun lesprogramma’s. De Engelse variant van de cursus heet Searchlight. Meer informatie over de cursus Zoeklicht is te vinden op de website van de Bibliotheek.

Vragen?

Heb je vragen of kun je wel wat ondersteuning gebruiken? Neem contact op met de Bibliotheek.