HvA Bibliotheek

Bibliotheekmateriaal lenen en retourneren

19 mei 2020 14:54 | HvA Bibliotheek

Hoewel alle HvA Bibliotheken nog gesloten blijven, hebben we een manier gevonden om je toch van dienst te zijn. Je kunt vanaf nu bibliotheekitems aanvragen en die op een vastgesteld moment ophalen. Voor boeken geldt: alleen wanneer er geen e-versie aanwezig is. Ook kun je bibliotheekitems weer retourneren.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Ga naar de HvA catalogus en controleer of je item beschikbaar is. Vul de gegevens van het item op het aanvraagformulier in. Kies daar ook voor een afhaallocatie. Dat kan de receptie van de Leeuwenburg, NicolaesTulphuis of Wibauthuis zijn. Deze locaties zijn geopend.

Wij halen het item voor je uit de kast en lenen het aan je uit. Ligt het item voor je klaar, dan laten we je per email weten wanneer en waar je het kunt ophalen.

Belangrijk:

• De aanvraagservice is vooralsnog alleen beschikbaar voor HvA-studenten en medewerkers
  • Je kunt alleen items uit de HvA collectie aanvragen die niet digitaal beschikbaar zijn
  • Het duurt minimaal 72 uur voor je de items kunt ophalen
  • Het ophalen van items gebeurt op afspraak, je onvangt hierover een email.

N.B. Doordat de Fraijlemaborg momenteel wordt verbouwd, kunnen we geen items uit de collectie op de Fraijlemaborg aan je uitlenen. Items uit collecties van gesloten gebouwen halen we voor je op en leggen we klaar op je gekozen afhaallocatie.

Inleveren

Ook is het mogelijk om geleende materialen weer in te leveren. Bij de receptie van de gebouwen: Leeuwenburg, Nicolaes Tulphuis en Wibauthuis staan vanaf maandag 25 mei boxen waarin je geleende materialen elke doordeweekse dag kunt retourneren.

Let op: In verband met de veiligheid, worden de materialen gedurende 72 uur niet in behandeling genomen. Je ontvangt dus pas na minimaal drie dagen bericht dat je geretourneerde items zijn ontvangen. N.B. volg altijd de instructies van het aanwezige personeel op.