Hogeschool van Amsterdam

HvA Bibliotheek

Updates Coronavirus en bibliotheekdiensten

30 jun 2020 11:48 | HvA Bibliotheek

Op deze pagina zijn updates te lezen over maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen en wat dit voor gevolgen heeft voor de dienstverlening van de Bibliotheek. Weet dat de bibliotheekmedewerkers er voor je zijn. Ook nu.

10 september 2020

Om gebruik te maken van studieplekken in de Bibliotheek, is een reservering verplicht. Meer informatie hierover en de mogelijkheid tot reserveren vind je hier.

31 augustus 2020

Vanaf maandag 31 augustus is de bibliotheek weer volgens de reguliere openingstijden geopend. De collectie is volledig beschikbaar en aan te vragen. Uiteraard gelden er wel een aantal restricties en richtlijnen met betrekking tot de 1,5 meter regelgeving, zoals aangegeven routes en een maximaal aantal bezoekers. Voor studenten zijn er studieplekken beschikbaar. Vanwege de 1,5 meter regels zijn dit slechts een beperkt aantal plekken. Studenten moeten wel vooraf reserveren. Binnenkort volgt hier meer informatie over.

30 juni 2020 - 12.00 uur

Zomersluiting en heropening HvA Bibliotheek: 20 juli tot 17 augustus is de HvA Bibliotheek gesloten. De aanvraagservice is tijdelijk niet beschikbaar en er is beperkte online ondersteuning in deze periode. Vanaf 31 augustus zijn de HvA Bibliotheken weer toegankelijk voor bezoekers. Meer informatie volgt.

19 mei 2020 - 15.00 uur

In beperkte mate kunnen er weer bibliotheekitems worden uitgeleend. Uitlenen gaat op aanvraag en geldt alleen voor items uit de HvA bibliotheekcollectie. De service is uitsluitend beschikbaar voor HvA-studenten en medewerkers. Excuses voor het ongemak.

Ook is het mogelijk om weer materialen in te leveren. Bij de receptie van de gebouwen: Leeuwenburg, Nicolaes Tulphuis en Wibauthuis staan vanaf maandag 25 mei boxen waarin je geleende materialen kunt retourneren.

Let op: In verband met de veiligheid, worden de materialen gedurende 72 uur niet in behandeling genomen. Je ontvangt dus pas na minimaal drie dagen bericht dat je geretourneerde items zijn ontvangen. N.B. volg altijd de instructies van het aanwezige personeel op.

16 maart 2020 - 16.25 uur

Op last van de overheid en het RIVM en om de gezondheid van studenten, medewerkers van de HvA en hun naasten zo goed mogelijk te beschermen, zijn met ingang van dinsdag 17 maart 2020 alle HvA-bibliotheken gesloten tot nader bericht.

We begrijpen dat dit vervelend voor je kan zijn en brengen jou als bibliotheekgebruiker graag op de hoogte van wat wel en wat niet meer kan met betrekking tot de bibliotheekdienstverlening.

Houd de berichtgeving op deze webpagina in de gaten, de situatie kan door actuele ontwikkelingen veranderen. We hopen je gauw weer op een van onze locaties te kunnen begroeten.

Wat niet meer kan:

 • Je kunt geen gebruikmaken van onze fysieke collectie boeken en tijdschriften.
 • De studieplaatsen in de bibliotheek en de stilteruimtes zijn niet beschikbaar.
 • Studiefocus van maandag 23 maart tot en met donderdag 9 april 2020 is geheel komen te vervallen.

Wat er nog wel kan:

 • Vragen kun je blijven stellen via het contactformulier op de website.
 • Openbare studieplekken in de Leeuwenburg, het Nicolaas Tulphuis en het Wibauthuis kun je blijven gebruiken. Deze gebouwen blijven open van 08.00 tot 18.00 uur.

 • Geleende materialen worden automatisch verlengd. Voor materialen waarbij dit niet meer mogelijk is, bijvoorbeeld omdat je ze al lang in huis hebt of bij gereserveerde materialen, geldt dat wij tot dinsdag 1 september 2020 geen boete berekenen voor te laat inleveren. Reserveringen die je door deze maatregel niet meer op kunt halen, blijven voor je klaarstaan.

 • De informatiespecialisten zijn per mail en telefoon bereikbaar. Op de website vind je per vakgebied een overzicht van de informatiespecialisten, inclusief hun contactgegevens.

 • Heb je een afspraak met één van de informatiespecialisten? Zij nemen contact met je op en kunnen je via deze of andere digitale kanalen van dienst zijn. In overleg wordt bepaald of geplande instructies in digitale vorm doorgang kunnen vinden.

 • Via de website kun je nog steeds gebruikmaken van onze uitgebreide digitale collectie e-books, e-tijdschriften en databanken.

 • Via onze website kun je ook gebruikmaken van digitale instructies. Op de website vind je de verwijzing naar alles over Zoeken, de online cursus Zoeklicht en de video’s Slim Zoeken.

 • Onze digitale ondersteuning op het gebied van auteursrecht, research datamanagement, publiceren en registreren blijft beschikbaar. Informatie vind je op de website. Met vragen kun je terecht bij: