Hogeschool van Amsterdam

HvA Bibliotheek

Bibliotheekliteratuur opnemen in Brightspace

Nu mogelijk in enkele klikken

9 jan 2020 10:03 | HvA Bibliotheek

Docenten kunnen hun studenten voortaan gemakkelijk via Brightspace attenderen op databases, artikelen en boeken die in een cursus aanbevolen of verplicht zijn.

Onlangs heeft de Bibliotheek een koppeling gelegd tussen de digitale leeromgeving Brightspace en de bibliotheekcatalogus CatalogusPlus. Door deze koppeling hoeven docenten informatie niet meer handmatig te kopiëren uit het ene systeem en te plakken in het andere. In de content-editor van Brightspace staan nu CatalogusPlus en de database-selector in de lijst van insert stuff, waar onder andere ook YouTube te vinden is.

De koppeling tussen Brightspace en de bibliotheeksystemen geeft docenten gemakkelijk toegang tot miljoenen boeken en artikelen en ruim 100 databases. Een fijne bijkomstigheid is dat docenten zich geen zorgen hoeven te maken over eventueel auteursrecht op de literatuur die zij op deze manier opnemen in hun cursussen. De literatuur wordt via links en met een duidelijke bronvermelding in Brightspace getoond. Daarbij beschikken de cursussen op deze manier altijd over actuele informatie. Bij updates worden de verwijzingen in Brightspace namelijk geüpdatet.

Benieuwd hoe je de koppeling gebruikt? Open de instructies in pdf.