Hogeschool van Amsterdam

HvA Bibliotheek

Boetevrij boeken retourneren

Van 30 oktober tot en met 12 november

29 okt 2019 13:33 | HvA Bibliotheek

Boete op je bibliotheekboeken? Lever je geleende boeken in tijdens de ‘Boetevrije weken’ van woensdag 30 oktober tot dinsdag 12 november. Alle boetes onder de €50,- worden kwijtgescholden.

Je boetes worden alleen kwijtgescholden aan de bibliotheekbalie. Dus niet bij de lendomaat.
Verlopen boeken al ingeleverd, maar nog wel een openstaande boete? Of is je boete hoger dan € 50? We kunnen kijken naar je specifieke situatie. Stuur dan een email naar bkr-ub@uva.nl onder vermelding van je naam en studentnummer.

Wel bibliotheekboeken thuis, maar geen boete?

Heb je nog bibliotheekboeken thuis, maar geen boetes in je account? De oorzaak hiervan is de overstap op een nieuw bibliotheeksysteem. Vanaf 13 november krijg je een eerste herinnering dat je het boek moet terugbrengen. Pas vanaf de tweede herinnering wordt er een boete berekend.

Wil je weten of je openstaande boetes op je account hebt? Bekijk je account in CatalogusPlus

Boeken voortaan automatisch verlengd

Boeken met een uitleentermijn van 28 dagen, die je na 13 november voor het eerst leent, worden voortaan automatisch verlengd. Automatisch verlengen kan alleen als het boek niet gereserveerd is door een andere lener.

Na drie keer automatisch verlengen, moet je het boek terugbrengen. Daarna kun je hetzelfde boek weer lenen.

Boeken met een kortere uitleentermijn dan 28 dagen worden niet automatisch verlengd. Deze boeken dien je zelf te verlengen.

Nog vragen? Neem contact met ons op