Hogeschool van Amsterdam

HvA Bibliotheek

Nieuwe databank: Beeld en Geluid op School

18 sep 2019 11:12 | HvA Bibliotheek

De veelgebruikte databank Academia is samengegaan met Teleblik en heet voortaan Beeld en Geluid op school. Op het nieuwe platform kun je eenvoudig zoeken naar video- en audiomateriaal van omroepen en andere makers uit de collectie van Beeld en Geluid. Het materiaal is speciaal geselecteerd voor onderwijsdoeleinden en is eenvoudig te gebruiken in colleges.

Beeld en Geluid op school is een enorme collectie archiefmateriaal met relevant én gratis film- en audiomateriaal voor onder andere mbo, hbo & wo. Doordat alle media speciaal geselecteerd zijn voor onderwijsdoeleinden weet je wie de afzender is, dat het legaal is en in principe altijd online blijft staan. Daarbij is de kwaliteit van de fragmenten geschikt voor gebruik op digiborden.

Op de website van Beeld en Geluid op school vind je een instructievideo waarin wordt uitgelegd hoe je een programma vindt, hoe je er fragmenten uit kunt knippen, deze kunt bewaren en gebruiken in je colleges. Inloggen op Beeld en Geluid op school verloopt op de vertrouwde manier via SURFconext, met je HvA-ID. Daarmee hebben zowel docenten als studenten toegang tot de collectie. Alle Academia-dossiers blijven overigens beschikbaar en de oude url's blijven werken.

Wil je meer weten over Beeld en Geluid op school? Neem contact op met de informatiespecialist voor jouw opleiding.