Hogeschool van Amsterdam

HvA Bibliotheek

Rechtenvrije afbeeldingen in Britannica ImageQuest

12 jan 2018 13:30 | HvA Bibliotheek

Sinds kort heeft de HvA Bibliotheek een abonnement op een databank waarin je heel veel auteursrechtenvrije afbeeldingen kunt vinden voor het onderwijs.

Afbeeldingen vinden op het internet is niet zo moeilijk. Het vinden van rechtenvrije afbeeldingen voor het onderwijs is bijna net zo makkelijk aan het worden. Sinds kort beschikt de HvA over de licentie op een databank die miljoenen rechtenvrije afbeeldingen aanbiedt voor onderwijsdoeleinden: Britannica ImageQuest.

Deze databank, die toegankelijk is na inloggen met je HvA-id, bevat afbeeldingen uit uiteenlopende vakgebieden, o.a. biologie, geschiedenis, aardrijkskunde, techniek. Maar ook over thema’s als economie, sport & gezondheid en politiek.

De afbeeldingen mogen vrij gebruikt worden binnen het onderwijs aan de HvA, zowel in de les als in presentaties, publicaties en op MijnHvA. De enige voorwaarde voor gebruik is een correcte bronvermelding. Britannica ImageQuest geeft bij elk plaatje aan hoe de bron vermeld moet worden in bijvoorbeeld de APA-stijl.

Meer informatie over het vinden van (rechtenvrije) afbeeldingen (en heel veel ander materiaal) is te vinden op Hoe vind ik?