HvA Bibliotheek

Auteursrecht voor docenten: hoe scoor jij?

18 jan 2018 15:10 | HvA Bibliotheek

Als je materiaal van een ander verspreidt onder je studenten of collega's, bijvoorbeeld een artikel of een foto, speelt het auteursrecht een rol.  Daarin is geregeld wat er wel en niet mag. In de situatie van de HvA zijn er aanvullende bepalingen en uitzonderingen. Bijvoorbeeld de readerregeling en de onderwijsexceptie.  Best een ingewikkelde materie. Gelukkig is er nu een online cursus die jou dit op een interactieve manier bijbrengt. In een uurtje ga je er doorheen, maar je kunt ook tussentijds stoppen en daarna weer verdergaan.

Na afloop is er een toets waarmee je kunt nagaan hoe copyright-savvy je bent.

De cursus is gerealiseerd door de HvA Academie en de Bibliotheek en bevat veel oefeningen. Hij is 24/7 gratis beschikbaar en je kunt inloggen met je HvA-id.

Heb je na afloop een geheugensteuntje nodig? Haal de vouwkaart af bij een bibliotheekbalie.