HvA Bibliotheek

Data detox | voor HvA-studenten

Workshop

In deze workshop leer je over de rol en waarde van data en hoe je ongewenst gebruik van jouw data door anderen kunt voorkomen. Ook krijg je tips voor het handig beheren van je bestanden en het omgaan met een teveel aan informatie.

Het oog dat alles ziet

Photo by Gerax Sotela on Unsplash

HvA-studenten.

Over deze workshop

Tijdens deze workshop krijg je niet alleen praktische tips in het op orde brengen en opschonen van je apps en accounts. Je gaat ook oefenen in het gebruik van alternatieve methoden om veiliger met je persoonlijke gegevens om te gaan.

Na succesvolle afronding van deze workshop:

• Ben je je bewust van de hoeveelheid informatie die je via apps en accounts binnen krijgt, en heb je handvatten om deze informatie-overload onder controle te krijgen;
  • Kun je efficiënt je bestanden beheren;
  • Weet je dat gegevens over jezelf onbedoeld worden opgeslagen en gemanipuleerd, en kun je jezelf daartegen beschermen.

Aantal deelnemers

Minimaal 4 deelnemers.

Aan de workshop zijn geen kosten verbonden.

Online training via MS Teams.

Gepubliceerd door  HvA Bibliotheek 24 september 2021

Startdatum 14 okt