HvA Bibliotheek

Library Summer School dag 2

Dinsdag 31 augustus 2021

Workshop

De Bibliotheek organiseert deze zomer een Library Summer School voor docenten die hun informatie- of digitale vaardigheden willen verdiepen. Op maandag 30 augustus en dinsdag 31 augustus worden er verschillende online workshops gegeven. Bekijk hier welke workshop(s) je wilt volgen op dinsdag en schrijf je in.

Workshop Open leermiddelen en data: waar vind je ze?

• Dinsdag 31 augustus van 09.30 – 10.50 uur.
  • Inhoud: Tijdens deze workshop krijg je tips om effectief open leermiddelen en open data ten behoeve van het onderwijs te vinden. Je zoekt hiervoor in databases en repositoria.

Workshop De mogelijkheden van open tekstboeken

• Dinsdag 31 augustus van 11.00 – 12.20 uur.
  • Inhoud: Met ‘Wikiwijs maken’ kunnen docenten gezamenlijk werken aan de creatie van open textbooks, dit kan zelfs instellingsoverstijgend in vakcommunities. Aan de hand van een voorbeeld (een boek over toxicologie) zul je zien hoe dit in zijn werk gaat, hoe het boek modulair van opbouw is en flexibel kan worden geïntegreerd in Brightspace.

Workshop Kennismaking met OpenRefine (data opschonen)

• Dinsdag 31 augustus van 12.30 – 13.50 uur.
  • Inhoud: De open source software OpenRefine (vroeger GoogleRefine) helpt je met het analyseren, opschonen en transformeren van je data. In deze workshop krijg je een korte demonstratie van deze krachtige tool.

Workshop Data detox voor docenten

• Dinsdag 31 augustus van 14.00 – 15.20 uur.
  • Inhoud: Onze data zijn gewild, en we geven ze nogal eens te makkelijk weg. Deze workshop bevat tips & trucs om ongewenst gebruik van jouw data door anderen te voorkomen. Ook ga je aan de slag met het handig beheren van je bestanden en het omgaan met een teveel aan informatie.
Gepubliceerd door  HvA Bibliotheek 26 juli 2021

Startdatum 31 aug