HvA Bibliotheek

Fake News | voor HvA-docenten

Workshop

Welke rol speelt het onderwijs bij het tegengaan van fake news? Wat kunnen we doen om van studenten kritische wereldburgers te maken? Hoe voorkomen we daarbij dat onze eigen bias een rol speelt? Wanneer gaat het tegengaan van fake news over in censuur? Al deze vragen komen aan de orde tijdens deze interactieve workshop.

Iemand die de krant leest op een bankje

Photo by Roman Kraft on Unsplash

HvA-docenten

Over deze workshop

Na succesvolle afronding van deze workshop:

• Weet je wat fake news / desinformatie inhoudt en hoe je die herkent;
  • Heb je inzicht in de rol die je eigen biases en tunnelvisies spelen;
  • Heb je beter begrip van de verschillende aspecten van fake news en hoe die onderwijs mogelijk beïnvloeden.

Deze workshop is een combinatie van korte toelichting, oefening en discussie in break out rooms.

Aantal deelnemers

Minimaal 4.

Aan de workshop zijn geen kosten verbonden.

Online training via MS Teams.

Gepubliceerd door  HvA Bibliotheek 12 april 2021

Startdatum 03 jun