HvA Bibliotheek

Tentoonstelling: Komt een mens bij de dokter

Verhalen uit de spreekkamer over diversiteit en passende zorg

Tentoonstelling

Elke dag komen er verschillende mensen bij een zorgverlener. Mannen, vrouwen, homomannen, lesbische vrouwen, hetero, bi+, trans en intersekse personen. Allemaal hebben ze recht op zorg die bij hen past. Maar door onwetendheid, schaamte of verkeerde aannames, krijgen ze die niet altijd. ‘Komt een mens bij de dokter’ is een aangrijpende tentoonstelling met ervaringsverhalen van cliënten en zorgverleners over inclusieve zorg. Te zien van 15 april t/m 17 mei 2024  Bibliotheek Wibauthuis, 1e verdieping 

Tentoonstelling

Met de tentoonstelling ‘Komt een mens bij de dokter’ wil de Bibliotheek HvA in samenwerking met SESI community Center en Alliantie Gezondheidszorg op maat zorgprofessionals (in opleiding) bewust maken van de rol die sekse, gender en seksuele oriëntatie spelen bij aandoeningen en de behandeling ervan. Zodat iedereen in de toekomst kan rekenen op passende zorg.

De tentoonstelling bestaat uit een serie van 11 portretten, deze zijn met zorg uitgekozen en speciaal voor het onderwijs ontwikkeld. De 'originele’ tentoonstelling bestaat uit 19 portretten en is online te zien en lezen op www.komteenmensbijdedokter.nl.

Openingstijden

De tentoonstelling is te bekijken tijdens de openingstijden van het Wibauthuis:

Ma – do 07.30 - 22.30 uur

Vr 07.30 - 20.00 uur

Za 08.30 - 17.30 uur

Zo gesloten

Aanvullend (les)materiaal

Naast de tentoonstelling heeft de Bibliotheek i.s.m. met Rutgers ook een onderwijstoolkit ontwikkeld voor docenten. Is er door SESI en Rutgers een podcast gemaakt. En zal er bij FLOOR op 13 mei een evenement zijn over dit onderwerp.

De onderwijstoolkit, podcast en meer achtergrondinformatie, leestips, podcasts en documentaires zijn te vinden op ons Kennisplein .

Samenwerkingspartners

De tentoonstelling "Komt een mens bij de dokter" is een samenwerking van Stichting Open Mind en de Alliantie Gezondheidszorg op maat. [De alliantie wordt gevormd door COC Nederland, Rutgers en Women Inc.] En natuurlijk de Bibliotheek HvA en SESI community Center.

Gepubliceerd door  HvA Bibliotheek 12 april 2024

Datum

Startdatum 15 apr
Einddatum 17 mei

Tijd

10:30 uur