Hogeschool van Amsterdam

HvA Bibliotheek

UvA-diensten voor HvA-ers

De HvA Bibliotheek vormt samen met de UvA-bibliotheek één organisatie. Daarom kunnen diverse diensten over en weer worden gebruikt.

Studeren

Als student of medewerker kun je ook terecht op alle UvA-bibliotheeklocaties om te werken en studeren.

Zoeken en lenen

Je kunt via elke pc, dus ook op de HvA, zoeken in CatalogusPlus van de UvA.

Je kunt als student of medewerker van de HvA gratis lenen bij de bibliotheken van de Universiteit van Amsterdam, met behulp van je collegekaart of medewerkerspas.

Aanvragen van boeken en tijdschriften uit het Boekendepot van de UvA en laten afleveren bij een HvA-bibliotheeklocatie kan ook. 

Toegang tot e-journals, e-books en databanken van de UvA

Studenten en medewerkers van de HvA kunnen gebruikmaken van de publiekspc’s in de Universiteitsbibliotheek (Singel 425). Via deze pc’s heb je volledige toegang tot de e-journals, e-books en databanken van de UvA-bibliotheken. Je hebt geen pasje nodig en hoeft ook niet in te loggen. Om juridische redenen is toegang tot deze digitale UvA-bronnen niet mogelijk vanaf andere pc's dan UvA-pc's.

Toegang tot UvA-draadloos

HvA'ers met een laptop, tablet of smartphone kunnen binnen UvA-gebouwen gebruik maken van het wifi-netwerk Eduroam.  Daarmee heb je geen volledige toegang tot de digitale bibliotheekbronnen, maar je kunt wel internetten. Je logt dan in met username/password van de HvA. Je moet dat dan specificeren voor het HvA domein. Bijvoorbeeld als volgt:

  • username: s100
  •  passwd: .....
  • domain: hva.nl

Als het niet lukt, vraag dan even hulp aan een baliemedewerker op een van de bibliotheeklocaties.

Gepubliceerd door  HvA Bibliotheek 10 september 2019