Hogeschool van Amsterdam

HvA Bibliotheek

Oude RefWorks (Legacy)

De oude RefWorks (Legacy) blijft nog tenminste tot eind 2017 beschikbaar. Tot dan vind je hier alle handleidingen en documentatie m.b.t. deze versie en informatie over het overstappen naar de nieuwe versie.

Overstappen

Als je al RefWorks gebruikt en over wilt stappen op de nieuwe versie moet je met een aantal zaken rekening houden. Er zijn talrijke nieuwe en verbeterde functionaliteiten, maar de nieuwe versie is nog niet af.

Uitgebreide informatie over overstappen op de nieuwe versie van RefWorks.

Waarom wachten met overstappen?

RefWorks is nog niet helemaal af, er worden nog functies toegevoegd en sommige functies worden nog verbeterd. De belangrijkste issues zijn: ​

  • Heb je belangrijke papers waaraan je verder wilt werken? Je kunt in de nieuwe RefWorks niet doorwerken aan documenten die je in de oude versie hebt aangemaakt. Dat probleem zal begin 2017 verholpen zijn.
  • Save to RefWorks werkt nog niet in alle browsers en met alle databanken even goed. Het kan voorkomen dat je een andere browser moet gebruiken dan je gewend bent.

Waarom wel overstappen?

Alles wat je met de oude RefWorks kunt doen, kan ook met de nieuwe versie, maar dan nog veel makkelijker. En er zijn handige nieuwe functies, zoals: 

  • Full-text importeren, doorzoeken en annoteren
  • PDF’s van je computer importeren en automatisch referentie genereren
  • Suggesties bij handmatig invoeren van referenties
  • Integratie met Google Docs, enz.

Hoe overstappen?

RefWorks helpt je met het overstappen. Als je bij de oude versie inlogt verschijnt bovenaan een link met de melding “Move to the newest version of RefWorks from ProQuest.” Door de link te volgen breng je alle gegevens, mappen en bijlagen naar de nieuwe versie over. In het najaar van 2017 begint het proces automatisch zodra je inlogt bij de oude versie. 

Veelgestelde vragen 

Vanuit veel grote databanken, catalogi en Google Scholar kun je (bijna) automatisch referenties naar RefWorks exporteren. Bij kleinere databanken en andere online bronnen moet je soms het e.e.a. zelf doen. Hoe het exact werkt verschilt per bron. Voor elke HvA databank is er een korte handleiding.

Ook kun je referenties die al in Word staan, exporteren naar RefWorks. Hier is de  handleiding.

  • Installeer RefGrabit en probeer de referentie daarmee binnen te halen.
  • Zoek het artikel op in een bron die wel een exporteerfunctie heeft, bijvoorbeeld in CatalogusPlus van de HvA bibliotheek of Google Scholar.
  • Voer de referentie handmatig in RefWorks in. Handleiding.

Met Write-N-Cite kun je referenties direct vanuit Word verwerken. Als je Write-N-Cite met RefWorks synchroniseert heb je ook offline toegang tot je referenties.

Write-N-Cite installeren en synchroniseren -  Write-N-Cite gebruiken 

Gebruik je geen Word? Je kunt in elke tekstverwerker je referenties vanuit RefWorks in je documenten invoegen en bronnenlijsten maken met  OneLine/CiteView.

Er zijn verschillende manieren om samen te werken. Je kunt folders en mappen delen, en je kunt  samenwerken aan één document

 

Gepubliceerd door  HvA Bibliotheek 8 december 2016