Hogeschool van Amsterdam

HvA Bibliotheek

Referenties en full text opslaan in RefWorks

Er zijn verschillende manieren om referenties en full text aan jouw RefWorks-account toe te voegen.

Direct Export to RefWorks

Veel grote databanken, catalogi en Google Scholar hebben een Direct Export to RefWorks functie. Met één of twee klikken exporteer je de referentie naar je account. HvA-databanken met een Direct Export functie zijn o.a. alle ProQuest- en Ebsco-databanken, Science Direct, Google Scholar, LexisNexis, Scopus en Web of Science.

Save to RefWorks

Met Save to RefWorks kun je referenties uit veel databanken en van talrijke websites in een handomdraai in je account importeren, soms ook de volledige tekst. Dit werkt prima bij: Picarta, kranten- en nieuwssites, DOAJ, Rijksoverheid.nl, PubMed, Safari Books Online, etc.

Het importeren van de full text werkt nog niet altijd. RefWorks slaat wel altijd de link naar de full text op, als de full text beschikbaar is. Meer informatie (pdf).

Databank met andere exportfuncties

Heeft een databank wel een exportfunctie, maar geen optie voor RefWorks, dan kun je referenties vaak als BibTeX of RIS bestand opslaan en importeren. Je kunt ook eerst proberen of importeren het met Save to RefWorks lukt.

PDF’s van je computer uploaden

Heb je al bestanden op je computer staan? Je kunt deze makkelijk aan je RefWorks collectie toevoegen. RefWorks herkent veel publicaties en maakt dan de referentie voor jou aan. Handleiding (pdf).

Referenties zelf invoeren

Het kan voorkomen dat je een referentie zelf moet invoeren. Bij veel artikelen en boeken kun je volstaan met het invoeren van de titel. RefWorks vergelijkt titelgegevens met gegevens elders en doet suggesties. Bij een match hoef je de rest van de gegevens niet zelf in te vullen. Handleiding (pdf).

Referenties importeren vanuit andere Reference managers

Heb je referenties in een andere reference manager opgeslagen? Ook die kun je makkelijk importeren.

Gepubliceerd door  HvA Bibliotheek 10 september 2019