Hogeschool van Amsterdam

HvA Bibliotheek

Diensten ten tijden van Corona

De Bibliotheek staat voor je klaar

Als gevolg van het coronavirus en de getroffen maatregelen is het gehele onderwijs aan de Hogeschool van Amsterdam verplaatst naar de digitale leeromgeving en werken medewerkers waar mogelijk vanuit huis. Ondanks de sluiting van alle locaties, gaat de dienstverlening van de Bibliotheek zoveel mogelijk door. Samen met uitgevers en platforms, die tijdelijk veel extra bronnen aanbieden, doen wij ons uiterste best om online materialen beschikbaar te stellen. Of het nu gaat om het vinden van open leermiddelen voor het onderwijs, het gebruiken van bronnen voor een scriptie of onderzoek, of advies over auteursrecht, wij staan voor je klaar.

Bibliotheekdiensten

De bibliotheekmedewerkers doen hun uiterste best om je te ondersteunen bij het verzorgen van online onderwijs of het voortzetten van je onderzoek. Wij proberen zoveel mogelijk fysieke content te vervangen voor of aan te vullen met digitale content.

  • Voor onder andere e-books, digitale tijdschriftartikelen en databases kun je gewoon terecht in onze digitale collectie, via CatalogusPlus.
  • Op zoek naar informatie over auteursrecht? Lees verder op ons AuteursrechtInfomatiePunt. Advies nodig of vragen? Mail dan naar auteursrecht@hva.nl.

Toegang tot (meer) bronnen van uitgevers

Veel uitgevers kiezen er momenteel voor om hun video’s, e-boeken en andere materialen gratis beschikbaar te stellen of het maximumaantal gelijktijdige gebruikers te verhogen. ProQuest biedt tot medio juni 2020 onbeperkte toegang tot alle eigen titels. Uitgevers die samenwerken met EBSCO upgraden hun toegangsmodellen automatisch tot 30 juni 2020.

ProQuest (platform: Ebook Central)

EBSCO (platform: eBooks op EBSCOHost)

  • Lees het hele bericht en de lijst van deelnemende uitgevers op de EBSCO-website.

In de lijst met Wereldwijde acties voor extra bronnen vind je een overzicht van de acties die uitgevers aanbieden tijdens de wereldwijde coronacrisis. De meeste in deze lijst genoemde bronnen maken deel uit van de collecties van de bibliotheek en zijn beschikbaar vanuit huis. Wil je hier meer over weten ga dan naar de pagina thuistoegang.

Open leermiddelen

Verder belichten wij graag het enorme aanbod aan (gratis) open leermiddelen waar je met name als docent veel profijt van kunt hebben. Afhankelijk van de voorwaarden kun je die veelal naar eigen inzicht aanpassen.

Op de pagina Online leermiddelen vind je een overzicht van een groot aantal platforms met online courses, e-books en andere materialen. Ook vind je hier informatie over het gebruik van open leermiddelen, en zijn er tips te vinden over het creëren en delen van open leermiddelen.

Andere vragen?

Gepubliceerd door  HvA Bibliotheek 26 maart 2020