Hogeschool van Amsterdam

HvA Bibliotheek

Diensten ten tijde van Corona

De Bibliotheek staat voor je klaar

Als gevolg van het coronavirus en de getroffen maatregelen is het gehele onderwijs aan de Hogeschool van Amsterdam verplaatst naar de digitale leeromgeving en werken medewerkers waar mogelijk vanuit huis.

Bibliotheekdiensten

Ondanks de sluiting van alle locaties, gaat de dienstverlening van de Bibliotheek zoveel mogelijk door. Samen met uitgevers en platforms, die tijdelijk veel extra bronnen aanbieden, doen wij ons uiterste best om online materialen beschikbaar te stellen. Of het nu gaat om het vinden van open leermiddelen voor het onderwijs, het gebruiken van bronnen voor een scriptie of onderzoek, of advies over auteursrecht, wij staan voor je klaar.

  • Voor onder andere e-books, digitale tijdschriftartikelen en databases kun je gewoon terecht in onze digitale collectie, via CatalogusPlus.
  • Op zoek naar informatie over auteursrecht? Lees verder op ons AuteursrechtInfomatiePunt. Advies nodig of vragen? Mail dan naar auteursrecht@hva.nl.

Open leermiddelen

Verder belichten wij graag het enorme aanbod aan (gratis) open leermiddelen waar je met name als docent veel profijt van kunt hebben. Afhankelijk van de voorwaarden kun je die veelal naar eigen inzicht aanpassen.

Op de pagina Online leermiddelen vind je een overzicht van een groot aantal platforms met online courses, e-books en andere materialen. Ook vind je hier informatie over het gebruik van open leermiddelen, en zijn er tips te vinden over het creëren en delen van open leermiddelen.

Andere vragen?

Gepubliceerd door  HvA Bibliotheek 27 augustus 2020