Hogeschool van Amsterdam

Ben jij ALO-fit?

Ben jij ALO-fit?

Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO)

Wil je jonge mensen leren bewegen en sporten en ben je daarnaast fit, enthousiast en graag actief? Dan ben jij ALO-fit. Meer weten? Lees de verhalen van ALO-studenten Digiano, Sanne, Jasper, Dina, Tim en Femke.

Bij de ALO krijg je veel praktijkvakken met daarbij de nodige theorie. Het studieprogramma is fysiek en intellectueel uitdagend. De lat ligt hoog, maar docenten begeleiden je goed. Wat heb je nodig voor de ALO? Conditie, discipline, doorzettingsvermogen en een flinke dosis nieuwsgierigheid.

 

Ben jij ALO-fit?

► Je bent fit en actief.
► Je vindt het leuk om anderen te leren bewegen.
► Je wilt kinderen en jongeren helpen bij hun ontwikkeling.
► Je bent sociaal én zorgzaam.

Studieprogramma

Tijdens de ALO leer je alles wat je moet weten over bewegen en lesgeven. Het vakgebied Sociale Wetenschappen geeft je inzicht in het gedrag en de ontwikkeling van kinderen. Inzicht in de motorische ontwikkeling van kinderen krijg je bij het vak Motorisch Leren. Kennis waar je later als docent Lichamelijke Opvoeding veel aan hebt. Je krijgt les in Psychologie, Pedagogiek en Communicatie. Een gymdocent moet ook beschikken over medisch-biologische kennis. Dit leer je met vakken zoals Anatomie, Fysiologie en Kinesiologie.

Gepubliceerd door  Faculteit Bewegen, Sport en Voeding 24 oktober 2017