Ambulant Werken in Gezinnen

Module Jeugd en Gezin

Hoe zorg je ervoor dat je de ouderbegeleidende positie kunt innemen zonder de ander het gevoel te geven dat jij ‘de betere ouder’ bent? En hoe ondersteun je gezinnen waar veel aan de hand is en waarbij kinderen beschermd moeten worden?

Wanneer je ambulant werkt met gezinnen, kom je bij je cliënten thuis. Je hebt een inkijk in hun gezinsleven en komt dichtbij waar de problematiek zich manifesteert. Je kan gezien worden als ondersteuning maar soms ook als bedreiging voor het gezin. Iemand die komt vertellen dat het niet goed gaat en die zich gaat ‘bemoeien’ met zaken. Hierdoor kan je aanlopen tegen je eigen gevoelens, normen en waarden die niet overeenkomen met hoe het in dat gezin gaat.

In deze module wordt aan de hand van casuïstiek uit de praktijk en diverse opdrachten en oefeningen onderzocht hoe hiermee om te gaan. Een module waarbij theorie en praktijk samenkomen en waarbij kennis uit de bijeenkomsten en uit eigen ervaring rechtstreeks meegenomen wordt terug de praktijk in. Kortom, een rijke en direct bruikbare aanvulling op de gereedschapskist van de professional.

SKJ-punten

Het succesvol afronden van deze losse module levert 32 SKJ-punten op.

Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht 21 december 2020