Centre of Expertise Applied Artificial Intelligence

Master Applied Artificial Intelligence

Steeds meer bedrijven en organisaties maken gebruik van Artificial Intelligence en zitten te springen om hoog opgeleide, technisch onderlegde AI-experts. Ben jij die expert van de toekomst die hun vragen omzet in AI-oplossingen? Dan is de master Applied AI echt iets voor jou!

Met deze master op zak kun jij AI niet alleen begrijpen, ontwerpen, ontwikkelen en implementeren. Maar leer je bovenal te reflecteren op de impact ervan, vanuit een ethisch, moreel en sociaal oogpunt.

WAT HOUDT DE OPLEIDING IN?

Tijdens de master Applied AI ga je AI-oplossingen bedenken en ontwikkelen, waarbij je sterk rekening houdt met gebruik, context en ethische consequenties. De snelheid waarmee het vakgebied zich ontwikkelt, vereist dat nieuwe kennis snel eigen gemaakt wordt. Dergelijke competenties leren we je aan de hand van praktische vraagstukken in een context waarin al deze aspecten samenkomen. Deze Nederlandstalige master duurt 1 jaar en is een voltijdsprogramma.

NA DEZE MASTER

Met een masterdiploma Applied Artificial Intelligence kun je aan de slag in verschillende functies, zoals artificial intelligence engineer, artificial intelligence designer, machine learning engineer, data scientist of data strategist. Je onderscheidt je in deze functies, doordat je aan de ene kant aan de slag kunt met probleemanalyses van praktijkgerichte vraagstukken op masterniveau, en aan de andere kant oplossingsgericht kunt denken en handelen.

WAT ZIJN DE TOELATINGSEISEN?

De master Applied AI is een Nederlandse doorstroommaster, waarvoor studenten toelaatbaar zijn met een bètatechnische bacheloropleiding waarin technische componenten zijn opgenomen die relevant zijn voor het masterprogramma. Deze technische componenten zijn: programmeren (Python), basis machine learning, basis data-analyse, lineaire algebra, basis calculus, basis statistiek.

WANNEER EN HOE SCHRIJF JE JE IN?

Enthousiast? Aarzel dan niet. Voor het studiejaar 2022-2023 kunnen maximaal 30 studenten starten. Inschrijven kan vanaf 1 april 2022 via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Je inschrijving moet uiterlijk 30 juni 2022 zijn afgerond. Na inschrijving ontvang je een uitnodiging om je CV, motivatie en een vragenlijst in te vullen.

Gepubliceerd door  Applied Artificial Intelligence 27 juli 2022