Centre of Expertise Applied Artificial Intelligence

Lancering onderzoeksagenda RAAIT

Evenement

In tijden waarin facefilters niet meer van echt te onderscheiden zijn, teksten geschreven worden door ChatGPT en zelfs kunst gemaakt kan worden door Artificial Intelligence, is ethiek belangrijker dan ooit. Want hoe ga je verantwoord met deze tools om?

Onderzoeksprogramma RAAIT (Responsible Applied Artificial InTelligence) draait om het doordacht ontwerpen, ontwikkelen en toepassen van AI-oplossingen. Daarbij kijken we vooral naar de kansen, en willen we negatieve implicaties zoveel mogelijk minimaliseren.

Hoe? Daar hebben de onderzoekers van RAAIT de afgelopen tijd over nagedacht. Hun bevindingen zijn gebundeld in een onderzoeksagenda die we graag met jullie willen delen.

Je bent daarom van harte uitgenodigd voor de online lancering.

Wat? Online lancering RAAIT-onderzoeksagenda
Wanneer? Dinsdag 18 april
Hoe laat? 12:00-13:00 uur

Klap je computer op dinsdag 18 april open, maak het je gemakkelijk en zorg voor een lekkere lunch. Om 12:00 uur starten we het webinar en nemen we je in een uurtje mee in het verantwoord toepassen van AI. In de onderzoekagenda benoemen we de belangrijkste vragen die rond Responsible Applied AI spelen, en waar jij in je werk/organisatie wellicht ook mee te maken hebt. Daarnaast duiken we in vier ‘grand challenges’ én introduceren we het eerste RAAIT-model, dat je kan helpen AI op een verantwoorde manier toe te passen. Natuurlijk maken we daarbij altijd de vertaalslag naar de praktijk: hoe kun jij hier nu echt mee aan de slag?

Daar ben jij toch ook bij!

Gepubliceerd door  Applied Artificial Intelligence 14 april 2023

Datum

Startdatum 18 apr

Tijd

12:00 - 13:00 uur

Contact

info@raait.nl