Centre of Expertise Applied Artificial Intelligence

Gastcollege WSK Medical

Winnaar van de Dutch Applied AI Award 2022

Evenement

WSK Medical won begin oktober 2022 de Dutch Applied AI Award en komt nu naar de Hogeschool van Amsterdam voor een tof gastcollege over hun toepassing Zeno AI.

Zeno AI helpt kno-artsen om keelkanker bij patiënten in een vroeg stadium op te kunnen sporen. Dat gebeurt tijdens een endoscopie, waarbij Artificial Intelligence een real time analyse geeft. Een mooi voorbeeld waarbij mens en technologie samenwerken.

Inhoudelijk programma

Ben je student en ben je benieuwd naar alle ins & outs van Zeno AI? Meld je hieronder aan voor het gastcollege en ontmoet de mensen achter WSK Medical.

Het programma bestaat uit de volgende onderdelen en is Nederlandstalig (behalve het gastcollege door WSK Medical, dat is in het Engels):

  • Gratis lunch (optioneel)
  • Gastcollege WSK Medical over Zeno AI door Marius Wellenstein en Jonathan Woodburn
  • Ruimte voor vragen
  • Panelgesprek met Marius, Nanda Piersma, Pim Kruijt en Somaya Ben Allouch. Wat betekenen technologische tools voor de zorg en welke ethische aspecten zijn daarbij belangrijk? Jij in het publiek hebt daarin ook een rol: praat en discussieer mee met de experts.
  • Samenvatting door Nanda Piersma, de wetenschappelijk directeur van het HvA Centre of Expertise Applied AI. Zij laat jou door enkele inspirerende voorbeelden nadenken over de toepassing van AI.

Vrijdag 24 februari 2023

12:00-13:00 uur | Gratis lunch
13:00 uur | Start gastcollege
15:00 uur | Einde

Locatie

Gerard van Haarlemzaal | Begane grond | Jacoba Mulderhuis | Hogeschool van Amsterdam
https://goo.gl/maps/c8cEnqxCcZXMSoxq5
Dit event is een samenwerking met de studentenraad AI4Students.

Livestream

Het aantal plekken in de zaal is specifiek bedoeld voor studenten. Maar niet getreurd: indien je geen student bent, kun je de sessie wel volgen! We zenden deze namelijk uit via een livestream. Daarna blijft de opname beschikbaar om later terug te kijken.

WSK Medical is een start-up in Amsterdam die verschillende AI-tools heeft ontwikkeld op het snijvlak van zorg en techniek. Zeno AI is de toepassing die helpt bij een vroege detectie van keelkanker. De AI-tool begint meteen met analyseren zodra een kno-arts de endoscoop aanzet. Daardoor kan door het gebruik van Zeno AI de tijd tot een diagnose teruggebracht worden van twee/drie weken (gemiddelde wachttijd) tot dezelfde dag. Een snellere diagnose van keelkanker maakt een sneller zorgplan voor patiënten mogelijk. Belangrijk is dat de technologie enkel voorspellingen doet gebaseerd op kennis en daarmee niet diagnosticeert. Zeno AI ondersteunt de kno-arts bij het maken van de juiste beslissing, bijvoorbeeld wanneer niet direct duidelijk is wat er aan de hand is.

Lees verder

De Dutch Applied AI Award is een van de prijzen die tijdens de jaarlijkse Computable Awards wordt uitgereikt. Sinds 2020 beloont het Centre of Expertise Applied AI samen met Computable en podcast De Dataloog een vernieuwend initiatief op het gebied van toegepaste Artificiële Intelligentie.

De Dutch Applied AI Award 2022 is 5 oktober tijdens de Computable Awards uitgereikt aan WSK Medical. De start-up in Amsterdam ontving de prijs voor Zeno AI, een techniek die kno-artsen helpt om keelkanker bij patiënten in een vroeg stadium op te kunnen sporen.

Lees verder
Gepubliceerd door  Applied Artificial Intelligence 20 november 2023

Datum

Startdatum 24 feb

Tijd

12:00 - 15:00 uur

Contact

appliedai@hva.nl

Locatie

Jakoba Mulderhuis (JMH) | Amstelcampus

Rhijnspoorplein 2

1091 GC Amsterdam

020 595 1450