Centre of Expertise Applied Artificial Intelligence

Uitreiking Dutch Applied AI Award 2022

Evenement

Welk vernieuwend initiatief op het gebied van toegepaste AI wordt dit jaar beloond met een Dutch Applied AI Award? Je hoort het op 5 oktober tijdens de feestelijke uitreiking van de Computable Awards. In totaal reikt het ICT-vakblad 17 awards uit, waarvan de Dutch Applied AI Award een juryprijs is.

In de afgelopen weken boog een jury zich over alle inzendingen voor de Dutch Applied AI Award, en beoordeelde welke initiatieven voldeden aan de volgende criteria:

• Applied AI - in hoeverre is de oplossing al geïmplementeerd, wordt het gebruikt door de beoogde doelgroep en hoe groot is het aantal (potentiële) klanten/het aantal mensen dat met deze innovatie direct of indirect wordt geholpen.
  • Uniekheid - in hoeverre is de innovatie de enige in haar soort, is het nooit eerder op de markt gebracht en kan het doel van de innovatie niet op een andere manier worden behaald.
  • Responsible AI (transparantie, privacy, fairness, etc.) - in hoeverre is het ontworpen of gebruikte AI-algoritme transparant. Stelt het de gebruiker in staat om verantwoording af te leggen en duidelijk te zijn over de factoren die de algoritmische beslissingen beïnvloeden.

De volgende initiatieven werden vervolgens genomineerd en vormen samen een top 5.

Deze 5 kregen vervolgens de kans om diens initiatief te pitchen in een uitzending van podcast De Dataloog. Daarna wees de jury een winnaar aan. Wie dat is, wordt op 5 oktober eindelijk wereldkundig gemaakt!

De jury voor de Dutch Applied AI Award bestaat uit:

• Nanda Piersma (Hogeschool van Amsterdam)
  • Maaike Harbers (Hogeschool Rotterdam)
  • Henk-Jan Vink (TNO)
  • Jurjen Helmus (De Dataloog)
  • Jann de Waal (INFO & Topteam Creatieve Industrie)

De Dutch Applied AI Award is een initiatief van Computable (het platform voor ICT-professionals), De Dataloog (de Nederlandstalige podcast over data en AI) en het Centre of Expertise Applied Artificial Intelligence van de Hogeschool van Amsterdam.

Gepubliceerd door  Applied Artificial Intelligence 3 oktober 2022

Startdatum 05 okt