Centre of Expertise Applied Artificial Intelligence

Dag van Praktijkgericht Onderzoek 2022

Event Hogeschool Rotterdam over Responsible Applied AI | RAAIT is partner

Evenement

Elk jaar organiseren de kenniscentra van Hogeschool Rotterdam (HR) de Dag van Praktijkgericht Onderzoek. Dit jaar is het centrale thema Responsible Applied AI. En hier komt de Hogeschool van Amsterdam (HvA) om de hoek kijken. Samen met de HR, Hogeschool Utrecht én 25 praktijkpartners werkt de HvA namelijk samen binnen het programma Responsible Applied Artificial InTelligence (RAAIT). Met dit programma zijn we aanwezig op de Dag van Praktijkgericht Onderzoek.

Artificial Intelligence biedt enorme kansen in bijvoorbeeld de zorg en geneeskunde of in zaken rondom veiligheid en sociale vraagstukken. Daartegenover staat het oprukkende gebruik van algoritmes en industriële grootmachten die ons met AI steeds meer in hun macht hebben, vrijheid inperken en de grenzen van onze privacy opzoeken.

In drie verschillende zalen en op de AI Expo presenteren meer dan 30 onderzoekers, docent-onderzoekers en lectoren over AI-gerelateerd onderzoek dat zij doen voor de Hogeschool Rotterdam. Met RAAIT staan we met een stand op de expo. HR-onderzoekers Tiwánee van der Horst en Anja Overdiek presenteren namens RAAIT hun boundary object: een installatie die invloed in AI zichtbaar maakt; wie trekt er aan de touwtjes van AI? Nele Goutier en Yael de Haan - onderzoekers bij de Hogeschool Utrecht - vertellen namens RAAIT hoe algoritmes journalisten kunnen beïnvloeden in hun informatieverzamelingsproces.

Gastheer van de dag is de Willem de Kooning Academie.

• Datum: Donderdag 29 september 2022
  • Tijd: 12.30 tot 18.30 uur
  • Locatie: Hulstkamp Gebouw, Maaskade 119, Rotterdam
  • Het programma is vrij toegankelijk