Centre of Expertise Applied Artificial Intelligence

Meetup ADS x Smart Education Lab

Data, Evidence and Good Education

Evenement

Samen met Amsterdam Data Science (ADS) organiseren we weer een meetup. Deze keer staat ons Smart Education Lab centraal, en dat is niet zonder reden.

SURF heeft de maand juni namelijk benoemd tot Maand van de Artificial Intelligence in het onderwijs. Het volledige programma voor die maand - waarin ook deze meetup is opgenomen - vind je hier . Benieuwd wat wij tijdens de meetup gaan doen? Lees dan vooral verder!

Meetup Data, Evidence and Good Education

De voertaal tijdens de meetup is Engels

Welke rol moeten data en bewijzen spelen in de onderwijspraktijk? In de afgelopen twee decennia hebben onderwijsbeleidsmakers in veel landen de voorkeur gegeven aan empirisch onderbouwde onderwijsprogramma's en -interventies. Zij zijn van mening dat het juiste gebruik van data het onderwijs kan en moet verbeteren. De zich snel ontwikkelende gebieden van learning analytics en educatieve datamining zouden deze ontwikkeling nog verder kunnen versterken. Een focus op bewijs en data stuit echter ook op groeiende weerstand van onderwijsonderzoekers en praktijkmensen. Sommigen beweren bijvoorbeeld dat goed onderwijs te contextafhankelijk is om bevindingen te kunnen generaliseren. Anderen beweren zelfs dat goed onderwijs niet kan worden gemeten. Tijdens deze meetup zullen verschillende wetenschappers hun boeiende visie geven op de relatie tussen data, bewijs en goed onderwijs.

Mét bijdragen van Bert Bredeweg en Izaak Dekker , beiden verbonden aan het Smart Education Lab.

MEETUP ADS X SMART EDUCATION LAB

Woensdag 8 juni
16:00-18:30

Locatie

Clubhouse Digital Society School
Theo Thijssenhuis - Hogeschool van Amsterdam
1e verdieping, Wibautstraat 2, Amsterdam

Gepubliceerd door  Applied Artificial Intelligence 24 mei 2022

Datum

Startdatum 08 jun

Tijd

16:00 - 18:30 uur

Contact

appliedai@hva.nl