Centre of Expertise Applied Artificial Intelligence

Teknowlogy 2022

NWO Innovation Festival

Evenement

TEKNOWLOGY is hét festival waar technologie, wetenschap, innovatie en valorisatie samenkomen. Tijdens dit festival van de NWO (Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek) krijgen bezoekers een blik op technische innovaties van de toekomst en hoe de Nederlandse wetenschap zich daarop voorbereidt.

Technologie, wetenschap, innovatie en valorisatie zijn van oudsher de kernbegrippen die TEKNOWLOGY karakteriseren. Tijdens deze vijfde editie op dinsdag 31 mei 2022 wordt daar ‘verbinding’ aan toegevoegd. Het programma bestaat onder andere uit een demomarkt waar verrassend en vernieuwend onderzoek te zien is. En daar heeft de Hogeschool van Amsterdam een stand! Het festival vindt plaats in De Fabrique in Maarssen.

LiDAR brengt omgeving in kaart

Hoe kun je met digitale technologie betere beslissingen maken over het beheer van straten, wegen en gebouwen? In Amsterdam loopt een state of the art pilot, mede mogelijk gemaakt door de HvA. Als student bij de minor Data Science heeft Boerzo Ali het afgelopen jaar onderzocht hoe je met behulp van een 3D-scanner de gemeente Amsterdam concreet kunt helpen. Deze LiDAR-scanner creëert met behulp van laserpulsen realtime een driedimensionaal beeld van de gebouwde omgeving.

Vanuit ons Smart Asset Management Lab van de Faculteit Techniek werken we in meerdere projecten samen met Sonarski, die de technologie van LiDAR levert. Hoe je LiDAR kunt gebruiken om bijvoorbeeld kapotte lantaarnpalen op te sporen, lees je hier. De bakfietsen van fietskoerier.nl zijn daarbij onmisbaar!

Dinsdag 31 mei staan Jurjen Helmus (Smart Asset Management Lab | Centre of Expertise Applied AI), André Kapitein (Sonarski) en Willem Schellekens (Fietskoerier) op de Innovatiemarkt van TEKNOWLOGY. Dus wil jij met eigen ogen zien hoe LiDAR werkt? Breng dan een bezoekje aan onze stand! Deelname is gratis.

Gepubliceerd door  Applied Artificial Intelligence 25 november 2021

Startdatum 31 mei