Centre of Expertise Applied Artificial Intelligence

Masterclass AI voor dummies

HvA Kennisparade 2022

Evenement

De ontwikkeling van digitalisering, en in het bijzonder Artificiële Intelligentie (Kunstmatige Intelligentie), gaat snel en zal impact hebben op elk beroep waar de HvA voor opleidt. Maar wat ís Artificiële Intelligentie (AI) precies en wat willen/moeten we onze studenten hiervan meegeven? Het Centre of Expertise Applied AI helpt HvA-opleidingen om hierover na te denken.

Tijdens de jaarlijkse Kennisparade van de Hogeschool van Amsterdam staat het onderzoek en onderwijs van de hogeschool centraal. Dit jaar verzorgde het Centre of Expertise Applied AI vanuit het DeLaMar theater in Amsterdam een masterclass over AI.

In deze interactieve sessie leer je wat je zeker over AI moet weten, hoe privacygevoelig data is en welke rol ethiek in de toepassing speelt. Deze sessie is voor iedereen die wil weten hoe je AI in je werk kunt integreren.

Heb je de masterclass gemist? Kijk 'm dan hier terug!

Sprekers

Nanda Piersma is wetenschappelijk directeur van het Centre of Expertise Applied Artificial Intelligence en lector Responsible IT . Ze is verbonden aan de Hogeschool van Amsterdam en het Centrum Wiskunde & Informatica (CWI).

Jurjen Helmus is trekker van het Smart Asset Management Lab (onderdeel van het CoE vanuit de Faculteit Techniek) en kwartiermaker van het profileringsthema Smart Industry. Daarnaast heeft hij De Dataloog opgericht: de Nederlandstalige podcast over data en AI.

Gepubliceerd door  Applied Artificial Intelligence 9 maart 2022

Startdatum 10 feb