Centre of Expertise Applied Artificial Intelligence

Webinar BAM over Dutch Applied AI Award

Lunchwebinar To Celebrate

Evenement

Begin deze maand won BAM Infra Nederland de Dutch Applied AI Award 2021! Met hun ADAPT Geleiderail sleepten ze de prijs in de wacht tijdens de Computable Awards op 3 november. Om meer mensen bekend te maken met ADAPT Geleiderail en de Dutch Applied AI Award organiseert BAM een online lunchwebinar op donderdag 9 december van 12:30 - 13:00 uur.

Nanda Piersma, wetenschappelijk directeur van het Centre of Expertise Applied AI van de Hogeschool van Amsterdam - tevens een van de partijen achter de Dutch Applied AI award -, licht de criteria voor de prijs toe. Kitting Lee van BAM zal daarna ingaan op de rol van AI in het land van infra.

Iedereen is welkom. Ook studenten die willen verkennen wat een bouwbedrijf met AI kan doen.

Denk je, daar wil ik bij zijn!
Schrijf je dan nu in via de link!

ADAPT GELEIDERAIL

BAM Infra Asset Management (IAM) zet data inwin technieken in, zoals Lidar en HD-camerabeelden, in combinatie met verwerkingstechnieken als AI, om zo efficiënt mogelijk infrastructuur te inspecteren. Dit heeft voor BAM geresulteerd in de ontwikkeling van zogenoemde ADAPT diensten. De Algorithmic Driven Asset Performance Tool is een dienstenpakket dat is ontwikkeld om de gehele infrastructurele omgeving in kaart te brengen, de staat te bepalen, de nodige onderhoudsacties te bepalen, en een voorspelling voor de toekomst te doen. Een concreet voorbeeld hiervan is ADAPT Geleiderail.

Door middel van Lidar scant BAM de gehele geleiderail in. Door AI worden afwijkingen in hoogte, scheefstand en andere vervormingen gedetecteerd. Aan deze schades wordt vervolgens de nodige onderhoudsmaatregel gekoppeld voor de komende jaren, zodat de onderhoudende partij én eigenaar van de infrastructuur weet waar ze aan toe zijn.

DUTCH APPLIED AI AWARD

De Dutch Applied AI Award is een initiatief van podcast De Dataloog, Computable en het Centre of Expertise Applied AI van de Hogeschool van Amsterdam. De award is onderdeel van de Computable Awards en werd dit jaar voor de tweede keer uitgereikt. Uit meer dan 50 aanmeldingen bij Computable werden negen kanshebbers geselecteerd. Zij pitchten hun initiatief in podcast De Dataloog. Een jury heeft de inzendingsformulieren en de pitch vervolgens gebruikt in haar oordeel en wees BAM als winnaar aan.

Gepubliceerd door  Applied Artificial Intelligence 29 november 2021

Startdatum 09 dec 2021