Centre of Expertise Applied Artificial Intelligence

Amsterdam Insights on Digital Rights

Livecast Pakhuis de Zwijger | online | gratis

Evenement

We kennen het allemaal, de snelle knop voor toestemming online. Je klikt erop want je wilt de video zien, het artikel lezen of gewoon de website op. Maar weet je wat je rechten online zijn? Bij wie klop je aan als iemand tegen je zin foto’s van jou online deelt? Op de dag van de mensenrechten gaan we in gesprek over onze online rechten.

Ook in de fysieke wereld speelt dit, wat gebeurt er met de beelden van camera’s die je in de stad ziet hangen? Met nieuwe technologie zoals slimme stofzuigers, slimme deurbellen of slimme mobiliteit wordt steeds meer van ons leven opgeslagen. Maar hoe krijgen we grip op onze gegevens? En hoe zit het met onze rechten om vergeten te worden? Tijdens de talkshow bij Pakhuis de Zwijger gaat moderator Servaz van Berkum met verschillende experts in gesprek over onze rechten in de digitale wereld.

Sprekers zijn onder anderen Nanda Piersma, lector Responsible IT en wetenschappelijk directeur van het Centre of Expertise Applied AI bij de Hogeschool van Amsterdam, en Wina Smeenk, lector Societal Impact Design bij Hogeschool Inholland.

Gepubliceerd door  Applied Artificial Intelligence 6 december 2021

Startdatum 10 dec 2021