Centre of Expertise Applied Artificial Intelligence

Responsible AI in de Praktijk

Centre of Expertise Applied Artificial Intelligence live vanuit Pakhuis de Zwijger

Evenement

Er wordt veel over Artificial Intelligence (AI) gepraat, maar hoe kun je AI nu echt toepassen? En hoe ontwerp je Responsible AI? Wat kun je studenten en AI-toepassers leren? Dit en meer tijdens het event van het Centre of Expertise Applied AI šŸ’” Op dinsdag 8 juni gaan we het hebben over Responsible AI in de Praktijk. Met o.a. internetpionier Marleen Stikker als keynotespreker. Marleen is aan de Hogeschool van Amsterdam verbonden als Professor of Practice op het gebied van digitalisering.

Je bent van harte uitgenodigd voor ons online event Responsible AI in de Praktijk op dinsdag 8 juni van 16.00 - 17.00u šŸ™ŒšŸ»

Hoe ziet verantwoorde AI eruit, die menselijke vermogens en vaardigheden vergroot en de samenleving ten goede komt? Het Responsible AI Lab van het Centre of Expertise Applied AI bestudeert de technologie van AI en gaat de dialoog daarover aan. Het lab maakt Artificiƫle Intelligentie toegankelijk voor iedereen: inclusief en divers. Specifiek staan de publieke sector en de creatieve industrie centraal. Het lab focust zich voornamelijk op de bredere vraag hoe we zinvolle en bruikbare AI-applicaties kunnen ontwerpen.

Tijdens dit event gaan we in op het belang van Responsible AI, presenteren we een aantal voorbeeldprojecten waar we momenteel aan werken, en maken we je wegwijs in de gebruikte methodieken.

16.00 | Start en welkom

16.05 | Introductie door Nanda Piersma, wetenschappelijke directeur CoE AAI

16:10 | Keynote - Marleen Stikker, internetpionier

16.25 | Responsible AI in de Praktijk - Pascal Wiggers, hoofddocent Responsible AI

16.55 | Afronding door Katrien de Witte, programmamanager CoE AAI

17.00 | Einde

Het event Responsible AI in de Praktijk maakt deel uit van de Maand van AI in het Onderwijs. Duik tijdens de gehele maand juni in de wereld van AI met diverse webinars, hackatons en lezingen. Digitalisering in het onderwijs is stevig omarmd. Binnen die digitalisering past ook de opkomst van Artificiƫle Intelligentie (AI) in het onderwijs. Het Versnellingsplan, special interest group AI in education, SURF en de Nederlandse AI coalitie werkgroep onderwijs roepen de maand juni daarom uit tot Maand van AI in het Onderwijs.

Sinds 1 januari 2020 investeert de Hogeschool van Amsterdam in de ontwikkeling van onderzoek en onderwijs van toegepaste AI binnen alle domeinen en studierichtingen. Dat gebeurt binnen ons Centre of Expertise Applied Artificial Intelligence. Iedere faculteit beschikt over een lab, waar onderzoek wordt verricht op het snijvlak van AI en een toepassingsgebied.

Samenwerken? Leuk!

Neem een kijkje op hva.nl/ai of mail ons: appliedai@hva.nl

Gepubliceerd door  Applied Artificial Intelligence 10 juni 2021

Startdatum 08 jun