Hogeschool van Amsterdam

Centre of Expertise Applied Artificial Intelligence

Uitreiking Dutch Applied AI Award

Maand van de AAI | Fysiek event

Evenement

Welke ICT-ontwikkelingen springen eruit en verdienen een onderscheiding? Ook dit jaar kun je weer stemmen op jouw favoriete inzending voor de Computable Awards, dé ICT-prijzen van Nederland!

En we hebben een primeur! Op dinsdag 24 november reikt Computable, het platform voor ICT-professionals, voor de allereerste keer de Dutch Applied AI Award uit. Een initiatief van Computable en van ons: het Expertise Centre Applied Artificial Intelligence van de Hogeschool van Amsterdam. We zijn trots op deze award en belonen daarmee een vernieuwend initiatief op het het gebied van toegepaste AI.

De jury voor de Dutch Applied AI Award bestaat uit:

  • Nanda Piersma (Hogeschool van Amsterdam)
  • Maaike Harbers (Hogeschool Rotterdam)
  • Henk-Jan Vink (TNO)
  • Jurjen Helmus (De Dataloog)
  • Jann de Waal (INFO & Topteam Creatieve Industrie)

Er zijn awards te winnen in meer dan twintig categorieën. Voor de meeste daarvan mag het publiek zijn stem uitbrengen. De Dutch Applied AI Award is echter een vakjuryprijs, hier kan niet voor gestemd worden.

De winnaar wordt bekendgemaakt op 24 november tijdens een spectaculaire show in het Scala Theater in de Jaarbeurs in Utrecht.

De Computable Awards worden dit jaar voor de vijftiende keer op rij uitgereikt, maar de categorie AI is nieuw. De awards zijn voor bedrijven, projecten en personen die zich in het afgelopen jaar nadrukkelijk hebben onderscheiden. Het kan daarbij gaan om projecten die succesvol, innovatief, verantwoord en/of omvangrijk zijn. Maar ook opvallende prestaties van of door leveranciers en directeuren dingen mee.

Over het Expertise Centre Applied Artificial Intelligence

De HvA heeft op 1 januari 2020 het expertisecentrum Applied AI opgericht. Nu een Centre of Expertise in wording. Daarmee investeert de hogeschool in de ontwikkeling van onderzoek en onderwijs van toegepaste AI binnen alle domeinen en studierichtingen. Iedere faculteit beschikt over een lab , waar onderzoek wordt verricht op het snijvlak van AI en een toepassingsgebied.

De awarduitreiking maakt deel uit van de Maand van de AAI. In november zetten we het Expertise Centre Applied Artificial Intelligence en zijn labs op de kaart! Benieuwd welke activiteiten we deze maand nog meer organiseren? Je vindt ze in dit overzicht.

Gepubliceerd door  Applied Artificial Intelligence 27 november 2020

Datum

Startdatum 24 nov 2020

Tijd

20:30 - 22:00 uur

Contact

Liza Verheijke (appliedai@hva.nl)